Nogomet

Bivši nogometaš iz Mađarske priznao sudjelovanje u namještanju utakmica

Josip Piršljin • utorak, 26.02.2013.
Bivši nogometaš iz Mađarske priznao sudjelovanje u namještanju utakmica
Foto: Martina Japundžić

Velika afera u namještanju nogometnih utakmica trenutno je u pozornosti mađarske sportske javnosti. Priznanje u sudjelovanju u nezakonitim radnjama dao je i jedan bivši nogometaš.

Gabor Horvath, 29-godišnji bivši nogometaš priznao je policiji u Mađarskoj kako je sudjelovao u namještanju nogometnih utakmica u toj zemlji. Trenutno se otkriva velika afera, a tamošnja policija istražuje slučaj već četiri godine.

"Nisam mogao izbjeći namještanje susreta. Kladio sam se na naše utakmice koje su bile dogovorene i na njima sam zaradio dosta novca, ali sam ga lako i potrošio", kazao je Horvath.

"Bio sam na vrhuncu karijere kada se ova bolest raširila Mađarskom. Lako sam se zarazio, kao i mnogi drugi. Preko noći sam izgubio sve prijatelje, no sve sam priznao istražiteljima", ističe Horvath koji se zaposlio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nogometaša tek čeka suđenje za namještanje, a policija ga je pustila na slobodu nakon što im je dao pismeno priznanje. U karijeri je nastupao za momčadi Siofoka, Diosgyorija i Rakospalotaija. Između ostalog, izrazio je mišljenje kako je namještanje utakmica u Mađarskoj aktualno i danas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!