Nogomet

Ibrahimoviću dvije utakmice suspenzije, Lazio zbog rasizma opet pred praznim tribinama

Ante Zovko • srijeda, 27.02.2013.
Ibrahimoviću dvije utakmice suspenzije, Lazio zbog rasizma opet pred praznim tribinama
Foto: Kristijan Komarica

Uefina Disciplinska komisija donijela je niz odluka poslije prvh utakmica drugog kruga u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Najveći gubitnici su PSG, Fenerbahče i Lazio.

Zlatan Ibrahimović odslužit će dvije, a ne jednu utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona dobivenog u pobjedi PSG-a 2:1 u Valenciji u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Dakle, neće ga biti ni u prvoj četvrtfinalnoj utakmici ako Parižani prođu, a suspenzija se odnosi općenito na prvu sljedeću utakmicu u nekom od europskih natjecanja.

Još gore prošao je veznjak Fenerbahčea Raul Meireles. Dobio je tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u gostujućoj utakmici protiv BATE Borisova. Kako 21. veljače u uzvratu nije ni igrao, odslužio je jednu utakmicu.

Odbijena je Schalkeova žalba zbog nastupa Didiera Drogbe za Galatasaray poslije transfera iz Kine nakon što je njemački klub tvrdio da Galatasaray nije pribavio svu potrebnu dokumentaciju za bivšeg Chelseajeva napadača.

Lazio će dvije europske utakmice igrati pred praznim tribinama Olimpica zbog upotrebe pirotehničkih sredstava svojih navijača, rasističkog navijanja i loše organizacije utakmice s Borussijom Mönchengladbach u šesnaestini finala Europske lige. Rimski je klub već prije ove sezone dobio uvjetnu kaznu utakmice bez gledatelja s rokom kušnje od dvije godine zbog istih razloga u susretu s Mariborom.

Ruben Navas iz Rubina također je dobio tri susreta suspenzije zbog isključenja protiv Atletico Madrida, pa će propustiti oglede osmine finala Europske lige s Levanteom.

Fenerbahče je prošao gore od Lazija. Dobio je tri utakmice bez gledatelja, uključujući onu s Viktorijom Plzen 14. ožujka, te mu je zabranjen nastup u europskom natjecanju koje sljedeće izbori, ali je kazna uvjetna, s rokom kušnje od dvije godine. Morat će platiti i 60 tisuća eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!