Rukomet

Atletico, Barca i La Rioja bez problema slavili i u Kupu kralja, Ademar remizirao s Puerto Saguntom

Zvonka Keliš • srijeda, 27.02.2013.
Atletico, Barca i La Rioja bez problema slavili i u Kupu kralja, Ademar remizirao s Puerto Saguntom
Foto: Mihaela Bradovski

Srijeda navečer u Španjolskoj je bila rezervirana za prve dvoboje četvrtine finala rukometnog Kupa kralja u kojima su očekivane pobjede ostvarile momčadi Atletico de Madrida, Barcelone i Naturhouse La Rioje. Dvoboj Ademar Leona i Puerto Sagunta je, pak, završio bez pobjednika. Uzvrati su na rasporedu točno za mjesec dana.

Fraikin Granollers - Atletico de Madrid 25:30 (11:11)

Momčad španjolskog i europskog viceprvaka u četvrtfinalnom je susretu Kupa kralja snage odmjerila s ekipom Granollersa koja se pokazala kao nimalo lak suparnik, no momci Talanta Dujšebajeva uspjeli su osigurati slavlje 30:25. Gosti susret otvaraju vodstvom 3:1 kojeg između ostalog postavlja i hrvatski reprezentativac Jakov Gojun nakon čega domaćin polako, ali sigurno hvata priključak. Napeto je potom bilo do kraja prvoga dijela kojeg je obilježila igra pogodak za pogodak i koji završava bez pobjednika (11:11).

Domaća momčad u prvim minutama nastavka preokreće rezultat u svoju korist (13:12), no ne zadugo. Naime, momci iz Madrida, koji su u posljednjem dvoboju s Veszpremom na šest mjeseci ostali bez vratara Adnana Šabanovića zbog puknuća prednjih križnih ligamenata desnog koljena, potom su polako, ali sigurno počeli graditi svoju prednost te su na koncu upisali slavlje s pet pogodaka razlike (30:25). Odličan je u redovima Atletico de Madrida bio Kiril Lazarov s osam pogodaka, Ivano Balić i Jakov Gojun dodali su po jedan, dok se kod Granollersa istaknuo Rodrigo Salinas također s osam golova.

Aragon - Barcelona Intersport 30:34 (14:19)

Aktualni španjolski prvak u prvom je ogledu četvrtine finala rukometnog Kupa Kralja stigao u Zaragozu gdje je vez većih problema stigao do sigurnog slavlja s četiri pogotka razlike. Odlično su gosti krenuli u susret, poveli su 4:1 te 10:5 nakon čega se domaćin trudi uhvatiti priključak te smanjuje svoj zaostatak na minus četiri (12:16). Do odlaska na odmor gostujuća momčad ponovno osigurava +5 i 19:14.

Uvodne minute nastavka donijele su domaću seriju pogodaka za 17:19, no ubrzo potom katalonski div ubacuje u brzinu više te odlazi na 25:19. Iako se u nastavku domaća momčad uspijeva ponovno približiti na dva pogotka zaostatka, u samoj završnici gostujući rukometaši osiguravaju pobjedu 34:30. Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Daniel Sarmiento i Sjarhej Rutenka s po pet postignutih pogodaka, dok je najbolji kod Aragona bio Alex Dujšebajev s devet golova.

Reale Ademar Leon - Fertiberia Puerto Sagunto 24:24 (9:11)

Leon je bio domaćin prve utakmice četvrtine finala Kupa kralja u kojoj su rukometaši Ademar Leona i Puerto Sagunta vodili pravu malu borbu da bi susret na koncu završio bez pobjednika. Iako je domaćin u dvoboj krenuo vodstvom 4:1 nakon čega se gosti ubrzo vraćaju u susret te preokreću rezultat u svoju korist (6:5). Nakon što su Felipe Borges i Raul Nantes nekoliko trenutaka kasnije odveli Ademar Leon do minimalnog vodstva 8:7 gostujuća momčad ubacuje u brzinu više te do isteka 30. minute osigurava prednost od dva pogotka (11:9).

Zanimljivo je bilo i u drugome poluvremenu u kojem se obje momčadi stalno izmjenjuju u vodstvu. Nakon domaćih 15:14 ubrzo slijedi gostujućih 19:17 da bi ogled na koncu završio s neriješenih 24:24. Felipe Borges za Ademar Leon zabio je pet pogodaka, Matej Ašanin je upisao jednu obranu, dok su kod Puerto Sagunta Mirko Milašević i Sergio Berrios zabili po šest golova.

Naturhouse La Rioja - GlobalCaja Ciudad Encantada 35:27 (14:13)

Posljednji par prvih dvoboja četvrtine finala Kupa kralja činile su momčadi Naturhouse La Rioje i Ciudad Encantade od kojih je domaćin na svom terenu osigurao uvjerljivu pobjedu. Susret u Logronu otpočeo je domaćim vodstvom 2:2, a potom i 4:2 nakon čega gosti ubrzo osiguravaju poravnanje rezultata (6:6). Uslijedila je tada igra pogodak za pogodak da bi domaća momčad u svlačionicu otišla s minimalnom prednošću (14:13).

U drugome dijelu gostujuća se momčad trudi sustići prednost svog suparnika, no igrači La Rioje sredinom se poluvremena serijom pogodaka odvajaju na potom nedostižnih 26:18 nakon čega mirno privode utakmicu kraju. Domaći rukometaši na kraju osiguravaju slavlje 35:27. U pobjedu svoje momčadi Niko Mindegia ugradio je devet pogodaka, dok je Pablo Ariel Simonet za Ciudad Encantadu zabio šest golova.

Kup kralja, četvrtfinale:
Fraikin Granollers - Atletico de Madrid 25:30
Aragon - Barcelona Intersport 30:34
Reale Ademar Leon - Fertiberia Puerto Sagunto 24:24
Naturhouse La Rioja - GlobalCaja Ciudad Encantada 35:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!