Nogomet

Bilić: "Lokomotiv si može priuštiti dvije greške, ali ne i dvadeset dvije po utakmici"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.02.2013.
Bilić: "Lokomotiv si može priuštiti dvije greške, ali ne i dvadeset dvije po utakmici"
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić odrađuje posljednje pripreme sa svojim Lokomotivom uoči nastavka ruskog prvenstva, a u prijateljskim je utakmicama radio prije svega na uklanjanju nekih osnovnih propusta...

Dva mjeseca će se nogometaši Lokomotiva iz Moskve, pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića, pripremati za drugi dio sezone ruskog prvenstva. Cilj je popravak plasmana i pohod prema vrhu, s obzirom da Lokomotiv nakon 19 odigranih kola drži osmu poziciju.

"Uvijek tražim napad. Ako je igrač blizu vratima, neka iskoristi priliku i puca. Ne smije biti straha, treba hrabro krenuti u završnicu".

"Najvažnije je u tako dugim pripremama zadržati visoku razinu motivacije, problem je neprestano motivirati igrače iz dana u dan. Svi smo mi profesionalci, ali i ljudi - uz toliko vremena nije lako da svi uvijek budu na maksimumu", komentirao je Bilić za ruski Sport-Express.

"Međutim, zadovoljan sam radom svojih igrača na treninzima. Nije sve samo u raspoloženju, iz nogometne su perspektive pokazali kvalitetu i napreduju velikim koracima iz utakmice u utakmicu. Sretan sam kada se to događa", rekao je.

Ipak, priznaje da se morao nositi i s nekim "dječjim bolestima" u momčadi Lokomotiva, koje je trebalo iskorijeniti.

"Radili smo previše grešaka na pripremnim utakmicama. Shvaćam da su igrači pod pritiskom i umorni, ali nevjerojatan je bio broj propusta. Lokomotiv si može priuštiti dvije greške, ali ne i dvadeset dvije po utakmici", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.02.2013. u 14:13
    Sretno Lokomotivu i našima,a u prvih 4-5 kola dosta toga a možda i sve će se znati jer imaju vraški težak raspored!
    Obrisan korisnik
  • nido28.02.2013. u 12:17
    Dobro je da su mu vjerovali i pustili ga da nastavi radit iako je bilo dosta losih rezultata ali tek poslije ovih priprema ce se prepoznati Bilicev pravi potpis momcadi. Sretno u nastavku i sto bolji plasman!
    nido