Nogomet

Vukojević: "Uvijek mi je prioritet bilo igranje, a ne zarada. Spartak je bio uporan"

Mišo Gulić • četvrtak, 28.02.2013.
Vukojević: "Uvijek mi je prioritet bilo igranje, a ne zarada. Spartak je bio uporan"
Foto: Kristijan Komarica

Odlazak Ognjena Vukojevića iz kijevskog Dynama u ruski Spartak bila je poprilično neočekivana vijest koji su mnogi protumačili na razne načine, no o tome je vrlo brzo progovorio sam igrač, pritom istaknuvši i razloge takve odluke...

Nakon četiri i pol godine hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević Kijev je zamijenio Moskvom, željan da sa svojih 29 godina i dalje bude u prvom planu svoje momčadi, a ne čekajući povremene ulaske s klupe koji bi možda uvjetovali i gubitak reprezentativnog statusa, prvenstveno što mlade snage čekaju kao zapeta puška.

"Nisam želio sjediti na klupi, uzimati dobar novac koji imam u Kijevu i s 29 godina odreći se velikih ambicija. Oni koji me dobro poznaju, a i oni koji malo prate moju karijeru, znaju da sam uvijek davao prioritet mogućnosti igranja a ne zarađivanja. Eto, kad sam spoznao da me trener Oleg Blohin ne doživljava standardnim, a nakon što sam u pet sezona bio igrač s najviše minuta na terenu, odlučio sam promijeniti sredinu", iskren je bio Vukojević u intervjuu koji je dao za Sportske novosti.

Kako kaže, Moskovljani su se već duže vrijeme interesirali za njegove usluge, a prvi kontakti ostvareni su u siječnju: "Već u siječnju iz Moskve su mi signalizirali da su jako zainteresirani. Iskreno, u početku sam mislio, koliko god mi godio interes tako velikog kluba, da ću ostati u Kijevu. No, Spartak je bio uporan, prije svega zato što me želi trener Karpin. On je inzistirao jer, kaže, nedostaje mu baš takav tip defenzivnog veznog igrača."

"Nakon što sam u dvije utakmice s Bordeauxom sjedio na klupi, a mi smo neočekivano ispali iz Eurolige, to me sve skupa strašno razočaralo. Kako se Spartak uporno javljao odlučio sam da je to ipak najbolje prihvatiti", dodao je.

Dynamo je Vukojevića Spartaku dao na posudbu do ljeta s pravom prvokupa, ostavljajući tako mogućnost da se hrvatski veznjak ipak vrati na staro mjesto: "Vjerojatno jer je predsjednik Dinama Igor Surkis tako odlučio. Kad smo razgovarali bilo nam je obojici jako teško jer se u pet godina stvorio odličan odnos, pun međusobnog respekta. Mislim da me on nije htio pustiti definitivno pa se dogovorila forma posudbe s pravom otkupa na ljeto. Surkisu sam pojasnio da želim igrati, da jednostavno ne mogu podnijeti situaciju da uživam odličan ugovor i sjedim na klupi."

Spartak je jedan od velikana ruskog nogometa, a u novom klubu Vukojević očekuje daljnji iskorak u karijeri, pritom biranim riječima govoreći o ruskoj ligi: "Spartak je velikan Rusije, tamošnja je liga u velikoj ekspanziji, konkurencija je strašna, dakle, morat ću biti još bolji da opravdam veliko povjerenje. Spartak se bori za vrh, ali tamo je gužva, sedam-osam klubova dijeli međusobno slične ambicije, zato će u preostalih 11 utakmica prvenstva biti vrlo neizvjesno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Share28.02.2013. u 15:04
    Negdje sam procito da je Ogi tek treci igrac u povijesti koji je transferiran izmedju ova 2 kluba,koji su inace bili najveci rivali u SSSR-u.
    Share
  • Obrisan korisnik28.02.2013. u 14:45
    Bravo Vukojeviću! Nije on za klupu u 29 godini, a pogotovo kad DK ima tako loše rezultate. Želim više sreće u Spartaku!
    Obrisan korisnik