Nogomet

Video: PSV lako preko Zwollea do finala, AZ šokirao Ajax izbacivši ga iz Kupa

Josip Piršljin • četvrtak, 28.02.2013.
Video: PSV lako preko Zwollea do finala, AZ šokirao Ajax izbacivši ga iz Kupa
Foto: EPA

Odigrane su obje utakmice polufinala Nizozemskog kupa. U završnom obračunu ipak se neće sresti dva ponajbolja kluba Eredivisie. PSV je prošao svoju prepreku, ali je zato Ajax na svom terenu doživio šok i ispao od strane AZ-a.

Nakon što je u prošlom kolu izgubio derbi od Feyenoorda u Rotterdamu, PSV je otišao u srijedu na još jedno gostovanje. Čekala ga je utakmica polufinala KNVB Bekera u Zwolleu protiv istoimenog domaćina. Lider prvenstva nije imao većih poteškoća protiv 15. momčadi Eredivisie.

Nadahnutu utakmicu odigrao je Jürgen Locadia kojeg je Dick Advocaat postavio u napadačku liniju zajedno s Mertensom i Wijnaldumom. 19-godišnjak je postigao hat-trick i najzaslužniji je što će PSV drugu godinu zaredom igrati u finalu Kupa.

Crveno-bijeli su u vodstvo došli u 18. minuti kada su pred vratara Boera izbili Wijnaldum i Locadia, te potonji nije imao težak zadatak pogoditi mrežu. Wijnaldum je potom u 34. minuti još jednom lijepo asistirao Locadiji koji je ovog puta zabio kroz noge Boeru. Konačan udarac domaćima PSV je zadao pred kraj susreta, bila je to još jedna sjajna akcija u kojoj je Hiljemark bio asistent, a Locadia dovršio hat-trick.

U drugoj utakmici polufinala Ajax se htio protiv AZ-a pridružiti PSV-u u finalu Kupa, ali preko 35.000 navijača na Amsterdam Areni doživjelo je šok. Naime, 13. ekipa na prvenstvenoj tablici slavila je s čak 3:0 i 9. svibnja će se sučeliti s momčadi iz Eindhovena na stadionu De Kuip u Rotterdamu.

Kopljanici su imali inicijativu i stvorili su nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, ali na odmor se otišlo s netaknutim mrežama na obje strane. AZ je strpljivo čekao svoju šansu, a dočekao ju je u 74. minuti. Maher je iz teške pozicije uspio ubaciti pred gol Cillessena, a u skoku je sjajan Altidore.

Momčad Franka de Boera potom se potpuno otvorila i krenula po izjednačenje i eventualne produžetke, ali u završnici je AZ zabio još dva gola i riješio pitanje finalista. Najprije je nakon brze kontre u 88. minuti zabio Gudmundsson, a potom je u sudačkoj nadoknadi Amerikanac Altidore postavio konačnih 0:3 fantastičnim lobom s preko 30 metara.

KNVB Beker, polufinale:
Zwolle - PSV 0:3
Ajax - AZ 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!