Nogomet

Video: Eduardo drugim ovosezonskim golom zaključio pobjedu Šahtara protiv Volyna

Josip Piršljin • petak, 01.03.2013.
Video: Eduardo drugim ovosezonskim golom zaključio pobjedu Šahtara protiv Volyna
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativac uspješno je krenuo u nastavak ukrajinskog prvenstva. U prvoj utakmici nakon zimske stanke zabio je posljednji gol Šahtara u 4:1 pobjedi nad Volynom. Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta i upisao se u asistente.

Utakmicom Šahtara i Volyna otvoreno je 19. kolo u ukrajinskom nogometnom prvenstvu. Prvi je to susret poslije duge zimske stanke, a po dobrome će ga pamtiti hrvatski reprezentativci u redovima momčadi iz Donecka. Eduardo da Silva se upisao u strijelce, a Darijo Srna u asistente.

Kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara našao se u prvoj postavi Mircee Lucescua i odigrao je svih 90 minuta, dok je Eduardo ušao u igru u 65. minuti umjesto Olexiya Gaija. Na Donbass Areni poveli su domaći već u desetoj minuti kada je Shandruk postigao autogol.

Ubrzo je uslijedilo udvostručenje vodstva, a kod pogotka za 2:0 sudjelovao je Srna. Ubacio je iz kornera pred vrata Volyna i pronašao samog Kučera koji je bio precizan. Nedugo nakon početka nastavka gosti su smanjili preko Bicfalvija.

Sudionik osmine finala Lige prvaka ipak je do kraja zabio još dva puta. Najprije je Douglas Costa povisio na 3:1, a potom je Eduardo u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio konačan rezultat lijepom reakcijom nakon što mu je Sobol dao povratnu loptu. Bio je to drugi ovosezonski pogodak hrvatskog napadača u dresu Šahtara.

Ovom pobjedom Šahtar je još više povećao svoju prednost na vrhu tablice. Od drugoplasiranog Dnipra sada ima 16 bodova više.

Ukrajinska liga, 19. kolo:
Šahtar - Volyn 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2013. u 23:00
    Meni nije jasno zasto Eduardo ne slavi golove. I prije nego sam pogledao video, znao sam da ce blago slaviti jer sam to prije primjetio. Vjerojatno nije sretan, ali ne bi mu skodilo malo zivota da pokaze, da pokaze da mu je drago sto igra i zabija, koliko god, da pokaze da je dio momcadi. Sigurno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2013. u 21:59
    Napadači svi polako ulaze u formu Štico će biti na slatkim mukama koga da stavi uz Manđu kojem je mjesto zagarantirano u napad Vatrenih!
    Obrisan korisnik