Ostali sportovi

Ergotić: "U globalu smo zadovoljni, posebno nastupima Horvata i Lončarek"

Branimir Korać • subota, 02.03.2013.
Ergotić: "U globalu smo zadovoljni, posebno nastupima Horvata i Lončarek"
Foto: Duje Bonačić

Izbornik hrvatske atletske reprezentacije Siniša Ergotić istaknuo je zadovoljstvo nastupom hrvatskih predstavnika na Europskom dvoranskom prvenstvu u Göteborgu. Ergotić je posebno naglasio dobre nastupe Ivana Horvata i Ivane Lončarek...

Hrvatska atletska reprezentacija u Göteborgu bila je po prosjeku godina među najmlađima i iako su izostali neki veliki rezultati u ovoj konkurenciji, izbornik Siniša Ergotić bio je zadovoljan.

Za ove mlade atletičare nastup u Göteborgu je iskustvo više i Ergotić nije imao previše zamjerki.

"Zadovoljan sam s ovim rezultatima, Ivan Horvat je upisao dobar nastup u kvalifikacijama i finale su mu odnijeli problemi na 5.50. Međutim po treći put je preskočio 5.60 i izjednačio državni rekord, deveto mjesto za njega je odličan rezultat. Na 5.70 je samo jednom probavao jer ima problema s uklještenjem živca u leđima i savjetovao sam ga da nema potrebe forsirati i riskirati neku težu ozljedu i pauzu u nastavku sezone."

U finale nije uspjela ući Ana Šimić s čijim nastupom Ergotić nije bio toliko zadovoljan.

"Ana je u Göteborg došla s rezultatom 193 centimetra, za finale je trebala preskočiti 192 centimetra, međutim nije uspjela. Morat ćemo sjesti i vidjeti u čemu je problem i kako dalje jer smo očekivali više."

Mladi Mateo Ružić također je zapeo u kvalifikacijama.

"Mateo je još mlad atletičar i njemu je prioritet Europsko juniorsko prvenstvo gdje će biti u borbi za najviši plasman. Ovdje je imao i hendikep što je nastupao u prvoj stazi."

U nedjelju hrvatskih atletičara nema u programu Europskog dvoranskog prvenstva, hrvatska ekspedicija završila je s nastupom.

"U globalu smo zadovoljni. Posebno tu moramo istaknuti Ivana Horvata koji je ponovno bio na razini državnog rekorda te Ivanu Lončarek koja je došla i u kvalifikacijama istrčala svoj osobni rekord i nitko im ne može ništa zamjeriti na nastupu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!