Nogomet

Ferguson: "Real je prerano dosegao vrh, pobjeda nad Barcelonom bila je izvedba za jednu utakmicu"

Josip Tolić • nedjelja, 03.03.2013.
Ferguson: "Real je prerano dosegao vrh, pobjeda nad Barcelonom bila je izvedba za jednu utakmicu"
Foto: EPA

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson pohvalio je izvedbu Real Madrida u uzvratnoj utakmici Kupa kralja protiv Barcelone u kojoj su Madriđani potpuno nadigrali Blaugranu i slavili 1:3. Međutim, ne vjeruje u ponavljanje takvog scenarija kada se dvije momčadi susretnu u uzvratu osmine finala Lige prvaka na Old Traffordu u utorak.

Nogometaši Real Madrida upotpunili su tjedan iz snova drugom pobjedom u ogledima protiv Barcelone. U subotu su nogometaši katalonske momčadi izgubili u 26. kolu Primere na Santiago Bernabéuu, a posebno je uvjerljiv bio nastup Los Blancosa u uzvratnom susretu Kupa kralja na Camp Nouu u utorak, kada je Mourinhov sastav nadigrao domaćina rezultatom 1:3 i lagano se plasirao u finale.

Na tribinama stadiona u Barceloni bio je i trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson koji priprema ekipu za uzvratni susret osmine finala Lige prvaka na Old Traffordu u utorak. Slaže se da je izvedba madridskih nogometaša bila briljantna, no ne očekuje da takvo što mogu ponoviti u Manchesteru.

"Nekad to doživite, iskusio sam to i sam. Trebate 11 igrača kako biste igrali dobro, ali u nekim prilikama imate jedanaestoricu koji su potpuno superiorni", izjavio je Ferguson za The Sun.

"To su oni imali tu večer, međutim ne mislim da će dosegnuti tu visinu u utorak. Mislim da je to bila izvedba za jednu utakmicu", dodao je iskusni strateg Crvenih vragova.

Fergie, međutim, naglašava da njegova momčad mora igrati dobro želi li proći dalje. "Bit će to drugačija utakmica. U utorak su sjajno odigrali protunapade, svjesni smo toga i naša priprema mora to sačinjavati, ali mislim da ćemo zabiti, zaista to mislim."

Unatoč pobjedama u Clásicima, pritisak na Mourinha u posljednje je vrijeme sve izraženiji i nije nemoguće da portugalski stručnjak napusti klupu Reala na kraju sezone. Ferguson mu je dao podršku jer ne zna kako mogu zamijeniti nekoga poput njega.

"Svi pretpostavljaju kako će otići, no to sam čuo i prošle godine. Nisam siguran da hoće. Možda je to moguće jer gdje ima dima, ima i vatre. Siguran sam da bi ga drugi klubovi rado htjeli dovesti."

Iako je Kraljevski klub još uvijek u igri za naslov u Kupu kralja i Ligi prvaka, izlazak iz najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja madridski bi šefovi teško prebrodili, smatra škotski velikan. "Ne znam kako bi reagirali na ispadanje. Imaju španjolski mentalitet i mijenjali su trenera toliko puta tijekom godina."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2013. u 16:24
    Čovjeka se više ne smije ni pozdraviti - samo sam podsjetio čovjeka na našu polemiku oko Reala od prije dva dana i odmah minusi - zbilja ima pacijenata Vugi7 u potpunom si pravu! Ovo je sportski forum, a ne Gloria Glam dečki... ponašajte se sportski!
    Obrisan korisnik
  • Vugi703.03.2013. u 14:04
    Aj bok! hahaha a baš ima pacijenata ovdje...
    Vugi7
  • Obrisan korisnik03.03.2013. u 13:47
    Pobijedit će United 2-1.
    Obrisan korisnik
  • nido03.03.2013. u 13:12
    ...gotov si Fergie, Mou je probudio svoje ratnike :-PPP
    nido
  • Obrisan korisnik03.03.2013. u 12:24
    pozdrav Vugi7 :D
    Obrisan korisnik