Tenis

Ajla Tomljanović lako do drugog kola kvalifikacija u Indian Wellsu

Branimir Korać • utorak, 05.03.2013.
Ajla Tomljanović lako do drugog kola kvalifikacija u Indian Wellsu
Foto: EPA

Dobar start u kvalifikacijama Indian Wellsa upisala je Ajla Tomljanović koja je u prvom kolu igrala protiv 23. nositeljice Alexe Glatch i upisala uvjerljivu pobjedu u dva seta...

Iako je u susret protiv Alexe Glatch Ajla Tomljanović ušla kao autsajder, protiv nekada jedne od najboljih juniorki svijeta upisala je pobjedu u dva seta.

Tomljanović je odigrala dobar meč, bila je puno opasnija i ovaj put nije bilo problema na servisu kao u nekim ranijim susretima i uspjela je držati protivnicu na konopcima.

Glatch u karijeri ima dobrih pobjeda, svladala je i Petru Kvitovu, do teške ozljede bila je jedna od vodećih juniorki svijeta i velika američka nada, međutim po povratku se teško probijala i sada je igračica koja većinu dobrih rezultata ostvaruje na ITF razini i muči se da uđe među 100 najboljih.

Tomljanović s druge strane također iza sebe ima dugačku pauzu, ona je zbog mononukleoze izgubila veliki dio prošle sezone, a početak ove godine koristi kao pravi povratak tenisu.

Protiv Glatch je upisala vrijednu pobjedu i došla je na korak od glavnog ždrijeba, a za ulazak u glavni turnir igrat će protiv četvrte nositeljice kvalifikacija Eline Svitoline iz Ukrajine. Svitolina je u drugo kolo prošla teškom pobjedom u tri seta protiv Kanađanke Eugenie Bouchard.

WTA Indian Wells, kvalifikacije, prvo kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska, WC) - Alexa Glatch (SAD, 23) 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.03.2013. u 16:22
    Ima ugovor sa IMG agencijom, još od juniorskih dana. Inače više od pola aktivnih i umirovljenih hr igrača imaju pod svoje, ne znam zašto im se hrvati tako sviđaju....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2013. u 14:06
    ajla je napokon potpuno zdrava i to je najbitnije! mentalno može biti samo jača nakon mononukleoze i sad samo igraj,igraj, stisni stisni
    Obrisan korisnik
  • arsenalcro05.03.2013. u 11:35
    Može ona dobiti Svitolinu i ući u glavni turnir! Ajmo Ajla!!
    arsenalcro
  • Josippo05.03.2013. u 10:43
    daj Boze da se i njoj jednom poklopi malo srece! Uvjek je blizu! Ajmo Ajla! Ali ocito ima dobrog Managera, cesto dobije wild card.
    Josippo