Nogomet

Srna: "Naravno da smo razočarani, ali igrali smo protiv vrlo dobre momčadi"

Ivor Krapac • srijeda, 06.03.2013.
Srna: "Naravno da smo razočarani, ali igrali smo protiv vrlo dobre momčadi"
Foto: EPA

Bez puno izgleda u uzvratnoj utakmici, Šahtar je s ukupnih 5:2 u korist dortmundske Borussije ispao u osmini finala Lige prvaka. U taboru momčadi iz Donecka to je izazvalo dosta razočaranja, a na prikazano se osvrnuo Darijo Srna, kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije...

Prva utakmica u Donecku donijela je puno uzbuđenja i okončana je s 2:2, ali uzvrat protiv dortmundske Borussije prošao je sa značajno slabijim nastupom i rezultatom za Šahtar. Ukrajinska momčad je u utorak navečer u Dortmundu pala s 3:0, a takav rasplet komentirao je Darijo Srna.

"Naravno da smo razočarani, ali igrali smo protiv vrlo dobre momčadi", rekao je kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije, dodajući da je stanka u ukrajinskom prvenstvu, koje se nastavilo tek proteklog vikenda, ostavila traga na njemu i suigračima.

Tijekom pauze, Šahtar je u Donecku igrao prvu utakmicu protiv Borussije, a u prvom susretu u nastavku prvenstva su s 4:1 nadjačali Volyn. S obzirom na to, osjetio se nedostatak službenih nastupa.

"Bio nam je velik problem igrati natjecateljsku utakmicu poslije toliko dugo vremena baš protiv Borussije", opisao je Srna: "Za sobom smo imali dva dobra rezultata, ali bilo je vrlo teško doći ovdje i sresti se s ovakvim suparnikom u atmosferi kakva je bila."

"Borussia je naviknuta igrati na višoj razini", nastavio je hrvatski reprezentativni kapetan: "Njemačka liga je puno jača od ukrajinske, a ako pogledate pogreške koje smo ovog puta radili, bilo ih je jednostavno previše."

Srna se nada da će Šahtaru ogled s Borussijom biti dobra lekcija, a u osvrtu na nastup u Ligi prvaka, istaknuo je da je nedostajalo i sreće u susretima s Chelseajem i Juventusom u prvom krugu: "Imali smo dvije ili tri dobre prilike da završimo na prvom mjestu u našoj skupini, ali primili smo pogodak u posljednjoj sekundi u Londonu, dok nam je protiv Juventusa trebao bod kod kuće, a izgubili smo s 1:0."

"S nešto više sreće, završili bismo kao prvi i išli na Celtic, no sada trebamo misliti o budućnosti. Velika smo momčad i trebamo vjerovati da ćemo jednog dana ući u četvrtfinale ili polufinale", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 18:10
    Dario ne trebaš biti razočaran,izgubili ste od mnogo bolje i jače momčadi,ne tako velikog imena kao Real,Barca,...ali ova generacija Dortmunda je jedna od najjačih u povijesti kluba..Ova generacija je nadigrala City i Real,i Šahtar tu nije imao šansi za prolaz..
    Obrisan korisnik
  • cameosis06.03.2013. u 18:05
    šteta, zna i outsider iznenditi favorita, bit će bolje idući put.
    cameosis
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 14:59
    Srna malo ste se precijenili, ništa više je da je i nezgodna zimska stanka za ukrajince
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 13:19
    ma da ne bi Srna, Williana utrpali za 40 milijuna eura a sad bi prošli borussiju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 12:20
    jeli ovo taj šahtar kojeg su mnogi vidili u finalu ili neki drugi?
    Obrisan korisnik