Ostali sportovi

Kožulj: "Želja nam je da se studenti sportaši natječu u sprint triatlonu"

Sportnet • srijeda, 06.03.2013.
Kožulj: "Želja nam je da se studenti sportaši natječu u sprint triatlonu"
Foto: Dejan Popek

Organizacijski Odbor Titans European Triathlon League (ETL) ugostio je Gordana Kožulja, proslavljenog hrvatskog plivača, danas sportskog djelatnika i poslovnog savjetnika. Gordan je otprije upoznat s projektom organizacije međunarodne triatlon utrke Titans ETL Zagreb, koja će se održati 9. lipnja ove godine. Utrka će privući više stotina natjecatelja koji će se nadmetati u 2 km plivanja, 90 km vožnje bicikla i 21 km trčanja. Osnovni cilj utrke je popularizacija triatlona u glavnom gradu i Republici Hrvatskoj.

Gordan Kožulj je Organizacijskom Odboru Titans ETL predstavio kandidaturu Zagreba i Rijeke za organizaciju Europskih sveučilišnih igara 2016. godine. Shodno prethodnoj inicijativi Titans ETL-a, istaknuo je: "Organizacijski odbor kandidature za 3. Europske sveučilišne igre odlučio je uvrstiti triatlon kao prijedlog demonstracijskoga sporta. Želja nam je da se studenti sportaši natječu u sprint triatlonu kojeg čine 750 m plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja."

U nastojanju da se, u promocijskom smislu, bolje povežu ta dva sportska događaja, Gordan Kožulj pokazao je dodatno zanimanje za projekt Titans triatlona u gradu Zagrebu. Stoga su Gordanu prezentirana dva glavna ambasadora utrke – svjetski prvaci u najzahtjevnijoj triatlonskoj svjetskoj utrci na Havajima – Natasha Badmann i Faris Al-Sultan, koji će svojim dolaskom u Zagreb ispisati povijesne trenutke za hrvatski triatlon.

"Nadamo se da će Zagreb i Rijeka dobiti kandidaturu za organizaciju 3. Europskih sveučilišnih igara, a poduzeti koraci koji bi doveli do uvođenja sprint triatlona kao demonstracijskog sporta za mene osobno su predivna vijest. Danas ne sumnjam da će do 2016. triatlon u Hrvatskoj biti vrlo popularan sport kojim će se rado baviti ne samo naši studenti već sve dobne uzrasti. Hvala Gordanu", istaknuo je Dejan Patrčević, profesionalni triatlonac i tehnički direktor zagrebačke utrke TITANS European Triathlon League.

O susretu dvaju hrvatskih proslavljenih sportaša i odluci Gordana Kožulja da se zauzme za triatlon kao sport informiran je i Krunoslav Borovec, predsjednik Hrvatskog triatlon saveza, kojega je vijest obradovala i koji će poduzeti daljnje korake kako bi kandidatura bila što uspješnija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!