Tenis

Martić protiv Švicarke traži prvu pobjedu, Lučić-Baroni ide na Francuskinju

Vedran Babić • srijeda, 06.03.2013.
Martić protiv Švicarke traži prvu pobjedu, Lučić-Baroni ide na Francuskinju
Foto: EPA

Na jakom WTA turniru u Indian Wellsu nastupaju dvije hrvatske tenisačice, Petra Martić i Mirjana Lučić-Baroni, koje su doznale svoje prve suparnice...

Potragu za svojom prvom pobjedom u 2013. godini Petra Martić nastavlja u Kaliforniji, točnije u Indian Wellsu, gdje će u prvom kolu igrati protiv Stefanie Voegele, 71. tenisačice svijeta.

Švicarka je u posljednjem kolu kvalifikacija u utorak izgubila od Mirjane Lučić-Baroni, ali je ipak dobila priliku za nastup u glavnom turniru kao sretna gubitnica.

Martić je ove sezone zbog problema s ozljedom odigrala samo dva meča i izgubila oba. Na Australian Openu poražena je od Misaki Doi, a u Florianopolisu od Beatriz Garcia Vidagany. Prošlog tjedna izgubila je mnogo bodova zato što nije obranila lanjsko finale Kuala Lumpura te je pala na 91. mjesto WTA ljestvice.

Od Voegele je Martić izgubila oba prethodna međusobna dvoboja, 2009. u Pragu i 2011. u Budimpešti, oba puta na zemljanoj podlozi.

U slučaju pobjede, Martić bi u drugom kolu išla na desetu nositeljicu Nadiju Petrovu, koja je na startu slobodna.

Lučić-Baroni u prvom kolu igra protiv Francuskinje Pauline Parmentier, koju je nedavno na zemlji u Bogoti porazila Tereza Mrdeža. Sa 78. tenisačicom svijeta Mikica se sastala samo jednom - 2010. na zemlji u Palermu slavila je u tri seta.

Pobjednica tog dvoboja ide dalje na 30. nositeljicu Yaninu Wickmayer.

Potencijalni polufinalni parovi su Azarenka - Kerber i Radwanska - Šarapova. Sestre Serena i Venus Williams nastavljaju svoj bojkot ovog turnira koji traje još od 2001. godine.

Braniteljica naslova je Azarenka, koja je lani u finalu bila bolja od Šarapove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 19:24
    Ajde Petra, proradi!
    Obrisan korisnik