Nogomet

Villas-Boas: "Odigrali smo vrhunskih 90 minuta napadačkog nogometa"

Josip Piršljin • petak, 08.03.2013.
Villas-Boas: "Odigrali smo vrhunskih 90 minuta napadačkog nogometa"
Foto: EPA

Odličnom predstavom pred svojim navijačima u prvoj utakmici osmine finala Europske lige Tottenham je "razbio" Inter i došao nadomak plasmana u sljedeći krug. Trener Spursa bio je ponosan na igru svoje ekipe, posebno u napadačkom segmentu.

Milanski Inter doživio je težak udarac na White Hart Laneu u natjecanju koje ima namjere osvojiti. Tottenham je pogocima Garetha Balea, Gylfija Sigurdssona i Jana Vertonghena slavio s visokih 3:0, te je već "jednom nogom" u četvrtfinalu Europske lige. Nekadašnji europski prvak izgledao je vrlo loše.

"Odigrali smo vrhunskih 90 minuta napadačkog nogometa. Nastojali smo smanjiti njihove prilike što je više moguće, a s druge strane mi smo konstantno stvarali šanse. Bila je to sjajna europska večer. Nažalost, nismo još prošli jer moramo na San Siro, a to je vrlo teško mjesto za igrati", rekao je trener Spursa Andre Villas-Boas.

Na uzvratu u Milanu engleska će momčad biti bez najboljeg igrača Balea koji je dobio suspendirajući žuti karton, a Villas-Boas je otkrio kako se to planiralo.

"Da nije dobio karton, ne bi se od njih 'očistio'. Očito je da smo riskirali, ali imamo talentirane igrače koji mogu uskočiti na njegovo mjesto. Dopustili smo Baleu da se riješi kartona i nadamo se kako ćemo i bez njega proći dalje", istaknuo je Portugalac.

Na drugoj je strani vladalo veliko nezadovoljstvo, te je Andrea Stramaccioni priznao Tottenhamu da je bio puno bolji: "Mislim da su naši protivnici bili superiorniji u više segmenata igre, mi smo pali u fizičkom dijelu. Dva od tri gola došla su iz situacija u kojima su iskoristili svoju snagu i visinu u zraku. Jedino žalim što nismo zabili bar jedan gol iz dvije velike šanse", zaključio je trener Nerazzurra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2013. u 16:11
    Loša igra Intera, ali mislim da je njima u ovom trenutku puno važnija Serie A
    Obrisan korisnik
  • gangrena08.03.2013. u 15:44
    ne znam baš da inter želi osvojiti europsku ligu, pa nisu im igrali ni guarin ni palacio dva uvjerljivo najbolja igrača ove sezone a obojica su bili spremni i zdravi za igru
    gangrena
  • Obrisan korisnik08.03.2013. u 13:24
    ubilo ih naveliko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2013. u 12:46
    Čudi me ovo da V.B. može samo tako priznat da je Bale namjerno dobio žuti a da ne popije neku kaznu za to!?...kad je Mou u Madridu tamo šaputo igračima da zarade žuti, to je bio skandal...
    Obrisan korisnik