Nogomet

Živković: "Mosor je dobar, ali mi idemo po bodove"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 08.03.2013.
Živković: "Mosor je dobar, ali mi idemo po bodove"
Foto: Martina Japundžić

U optimističnom raspoloženju nogometaši Šibenika otputovat će na prvo proljetno gostovanje, u Žrnovnicu. Žele nastaviti s dobrim igrama i u nastavku prvenstva, ali i donijeti bod(ove) s gostovanja kod Mosora. Naravno, ne očekuju niti malo lagan susret, no, vjeruje u svoju kvalitetu. Susret su na konferenciji za novinare najavili pomoćni trener Ivan Bulat i vratar Ivan Živković.

Jakoliš darivao Omladinsku školu

Još jedna vrijedna donacija stigla je na adresu Omladinske škole nogometnog kluba Šibenik. Matičnog kluba ovog se puta sjetio Antonio Jakoliš, trenutačno član splitskog Hajduka. Poklonio je lopte i pomagala za rad koja će se koristiti u mlađim kategorijama. Hvale vrijedna gesta starijeg Jakoliša, na čemu su mu u klubu iznimno zahvalni.

"Jako dobro smo otvorili sezonu, nadam se da ćemo tako i nastaviti, s dobrim igrama. Ekipa Mosora je neugodan protivnik, bez obzira na položaj na tablici koji zauzimaju. Oni su neugodan domaćin, koliko mi je poznato imaju samo jedan poraz na domaćem terenu. Tako da očekujem čvrstu i borbenu utakmicu. Nadam se da ćemo biti pravi kao i u prvoj utakmici i da ćemo ostvariti dobar rezultat", kazao je na konferenciji za novinare pomoćni trener Ivan Bulat.

Početni sastav iz susreta protiv Radnika doživjet će prisilne promjene: "Na raspolaganju su svi, osim Grge Živkovića koji ima tri žuta kartona i Marka Anića koji je na treningu tijekom tjedna ozlijedio zglob, tako da neće konkurirati za ovu utakmicu. Svi ostali su zdravi i spremni da polučimo dobar rezultat u Žrnovnici", dodao je Šupin pomoćnik.

Povratak Vuka

U Šibenik je nakon višemjesečne pauze stigao i napadač Andrej Vuk. Poslije operacije leđa priključio se momčadi, a vrlo skoro trebao bit početi i s normalnim treninzima s momčadi. Očekuje se da bi potpuno spreman za utakmice mogao biti za mjesec, mjesec i pol dana.

Na novinarsku konstataciju kako je na pressicu stigao i mladi vratar Ivan Živković, odnosno pitanje znači li to da je on i dalje prvi vratar, Bulat je odgovorio: "Ive je prvu utakmicu odradio jako dobro. Bio je među boljim igračima. Bez obzira što nije imao puno posla, ono što je imao odradio je super. On će sutra početi utakmicu, naravno. Na njemu je da zadrži tu poziciju. On je kod nas, za sada prvi vratar, a nadam se da će tu poziciju zadržati do kraja prvenstva."

Kako je zbog kartona za ovaj susret otpao Grgo Živković, dilema je koga, kao trećeg mladog igrača, uvrstiti u početni sastav. Bulat o tome kaže: "Imamo u kombinaciji Matu Pekasa i Duju Ćaletu Cara. To još nismo odlučili, ali nadam se da će bilo koji od njih dvojice koji istrči na teren dati svoj maksimum. Imamo slatke brige, ali bilo jedan ili drugi mislim da će dati svoj doprinos."

Priključio se Radošević

Na posljednji trening prije utakmice protiv Mosora stigao je i novi čuvar mreže – Božidar Radošević. Izvijestio je o tome na konferenciji za novinare pomoćni trener Bulat: "Radošević je došao danas na trening i ima pravo nastupa u sljedećoj utakmici. Sutra dakle neće biti u konkurenciji, a za sljedeću utakmicu ima pravo nastupa."

U prvih 90 minuta proljetnog dijela sezone Živković je svoju mrežu sačuvao netaknutom, vjeruje da će se niz nastaviti i na gostovanju kod Mosora: "Zapravo, u tri utakmice nisam primio pogodak, ako gledamo i prošli dio sezone. A što se tiče gostovanja kod Mosora, oni su dobra ekipa, domaćinska, ali mi idemo dolje uzeti bodove. Ali vidjet ćemo što će biti."

Istaknuo je Živković i kako je puno lakše i bolje braniti kad ispred sebe ima još jaču, kvalitetniju zadnju liniju kao što je ova nova šibenska.

Supersport Prva NL

1Zrinski 3253:16+3781
2Šibenik 3266:18+4879
3Vukovar '91 3356:37+1958
4Sesvete 3336:41-542
5Jarun 3335:46-1140
6Dubrava 3336:44-838
7Dugopolje 3338:45-737
8Cibalia 3337:57-2037
9Croatia Zmijavci 3340:48-836
10BSK Bijelo Brdo 3330:44-1434
11Orijent 3334:48-1433
12Solin 3333:50-1724

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 09:27
    3 boda za šibenik ko kuća!
    Obrisan korisnik