Rukomet

Samobor do lake pobjede nad Zrinjskim u Challenge kupu

Jelena Bagarić • nedjelja, 10.03.2013.
Samobor do lake pobjede nad Zrinjskim u Challenge kupu
Foto: Ivana Karačić

Rukometašice Samobora svoj prvi četvrtfinalni susret u Challenge kupu odigrale su u Mostaru. Tamo ih je dočekao Zrinjski koji nije imao previše šanse protiv trenutno druge najbolje ekipe u Hrvatskoj rukometnoj ligi. Ova visoka pobjeda dovodi Lavica na samo korak do polufinala.

HŽRK Zrinjski Mostar - Fantasyland Samobor 17:25 (11:10)

Samoborske Lavice došle su do svoje druge pobjede u Challenge kupu. Nakon što su pobjedom protiv Maks Sporta iz Nove Pazove izborile četvrtfinale, rukometašice Dubravke Tunjić su u Mostaru došle do visoke pobjede nad Zrinjskim.

Početak nije bio sjajan za hrvatske predstavnice, igrala se čvrsta i borbena utakmica u kojoj niti jedna ekipa nije popuštala. Međutim u zadnje tri minute Samoborke su imale dva igrača manje u polju što dalo domaćoj ekipi prostora da postigne gol te ostvari povoljan rezultat prije odlaska na odmor.

No, taj rezultatski zaostatak nije puno poljuljao Lavice koje u nastavku preuzimaju kontrolu nad susretom i rješavaju utakmicu u svoju korist. U drugom dijelu stvorile su poveću rezultatsku prednost pred uzvrat koji se za tjedan dana igra u Samoboru.

Najraspoloženije igračice Samobora bile su Tea Golubić s osam te Ivana Lovrić sa sedam pogodaka. U redovima Zrinskog istakla se Andrea Prusina koja je gol Samobora pogodila četiri puta te Jelena Kekić koja je to učinila tri puta.

Ukoliko Samoborke na domaćem terenu za tjedan dana izbore prolazak u polufinale tamo ih mogu dočekati nizozemski H 65 Höör ili francuski HBC Nimes. Ove dvije ekipe također su odigrale svoj prvi susret u kojemu je Höör na domaćem terenu odnio minimalnu pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!