Nogomet

Srna: "U Šahtaru nema krize, poraz u Dortmundu bio je slučajnost"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.03.2013.
Srna: "U Šahtaru nema krize, poraz u Dortmundu bio je slučajnost"
Foto: EPA

Šahtar je u ukrajinskom prvenstvu upisao još jednu pobjedu, a Darijo Srna ističe da unatoč ispadanju iz Lige prvaka nema mjesta za loše raspoloženje u momčadi...

Šahtar iz Donecka svoj je ovosezonski nastup u Ligi prvaka završio porazom u Dortmundu. Borussia je bila bolja 3:0, a Darijo Srna i Eduardo da Silva svojim su se prvenstvenim obvezama vratili u minimalnoj pobjedi protiv Vorskle.

Obojica su odigrala cijelu utakmicu, a pogodak za pobjedu postigao je Luiz Adriano u 19. minuti.

"Od prvih smo minuta pokazali da u Šahtaru nema krize. Morali smo dokazati da je poraz u Dortmundu bio slučajnost, makar istovremeno moramo naučiti lekciju za budućnost", izjavio je hrvatski kapetan Srna poslije dvoboja u Poltavi.

"Pokazali smo svojim navijačima da smo na pravom putu, da idemo po dvostruku krunu i želim čestitati Šahtaru na teško izborenoj pobjedi protiv Vorskle. Naši su protivnici vrlo ozbiljno pristupili utakmici, na terenu koji nije bio posebno dobar", rekao je.

Dynamo iz Kijeva na gostovanju je pobijedio Volyn rezultatom 2:0, uz pogotke Jarmolenka i Harmaša u drugom poluvremenu. Domagoj Vida igrao je cijelu utakmicu, a Niko Kranjčar zbivanja je pratio s klupe. Dnipro je pobijedio 1:0 na gostovanju kod Hoverle. Na tablici vodi Šahtar s 57 bodova, a slijede Dnipro (44), Metalist Harkiv (42) i Dynamo Kijev (41).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis14.03.2013. u 20:16
    ima pravo darijo, ponekad outsider iznenadi favorita. bit će bolje idući put! trebali ste osigurati pobjedu doma, ovako je bilo u uzvratu teško.
    cameosis
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 14:24
    Poraz u Dortmundu slučajnost, haha. Mislim da ni jedan kapetan na planeti ne bi to mogao reć a da ne bi ispao budala.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 13:58
    nema ti tu slučajnosti, treba reć svaka čast dortmundu kako nas je nakanto
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 13:24
    Sahtar je jos zelen za nesto vece i ako imaju dosta para, dosta navikan klub.
    Obrisan korisnik
  • nido11.03.2013. u 13:18
    Ne bih rekao da je slucajnost Dario. Nadigrani ste u obe tekme, od ekipe koja je mocnija, razigranija, uigranija...niste puno mogli napraviti...
    nido