Rukomet

Šebetić: "Čeka nas Final Four SEHA lige i ova nam je pobjeda trebala za samopouzdanje"

Ivana Strahija • utorak, 12.03.2013.
Šebetić: "Čeka nas Final Four SEHA lige i ova nam je pobjeda trebala za samopouzdanje"

U Bjelovaru su Zagrebaši odigrali Kup i iz daljnjeg natjecanja izbacili domaćine s 42:27...

Bjelovarci nisu imali prave šanse. Zagreb je odmah jurnuo u prednost, a sjajnom je obranom domaćine zadržao na devet pogodaka u prvom dijelu susreta. U drugom je poluvremenu Zagreb igrao nešto slabije u obrani, pa su i Bjelovarci postigli više golova, no ipak nikako nisu mogli nadoknaditi veliku razliku koju su hrvatski prvaci postavili.

Zlatko Horvat imao je sjajnih 7/7, Jerko Matulić 6/6, a Filip Ivić obranio je devet lopti. Kod Bjelovara je najbolji bio Tin Kontrec sa 6/8, a Ivan Horvat upisao je 5/15.

Za Luku Šebetića je utakmica imala posebni naboj, pošto je sam iz Bjelovara. Pobjedom je izuzetno zadovoljan, jer je Zagreb nakon dugo vremena pobijedio s velikom razlikom.

"Čeka nas Final Four SEHA lige i ova nam je pobjeda trebala za samopouzdanje. Zadovoljan sam time što sam pridonio pobjedi, vraćam se u formu iako to još nije onako kako bi trebalo izgledati. Sad sam igrao dobar napad a lošu obranu, prije obratno, nadam se da ću uskoro sklopiti oboje u istoj utakmici", kazao je Zagrebaš.

Boris Dvoršek, dosadašnji voditelj omladinskog pogona i trener druge ekipe Zagrebaša, sada pomoćnik Slavka Goluže, također je komentirao utakmicu. "Igrači su ušli u utakmicu kao da je finale Lige prvaka, pokazali su da neće više nikad nikoga podcijeniti", zadovoljan je bio pomoćni trener.

"Dakako, ima grešaka koje smo vidjeli i koje ćemo ispraviti kroz trening. No, odigrali smo finu obranu, iz koje su samo išle kontre i polukontre. Napravili smo još neke gluposti u napadu, no obranom se to da popraviti. U drugom poluvremenu sam odlučio odmoriti glavne igrače, dati priliku drugima da odigraju veću minutažu. Trebamo 14 igrača u punoj formi za utakmice koje slijede", dodao je Dvoršek.

Pomoćni trener istaknuo je još jedno: "Kod 10 razlike su dečki i dalje išli 'na glavu' i to je jako važno. To je jedini put prema uspjehu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!