Ostali sportovi

Cro Cop dva dana prije K-1 WGP Finala: "Lijepo da postoji respekt, ali u ringu me nitko neće žaliti ili slabije udariti"

Iz Green Golda u Zagrebu: Damir Žbulj • srijeda, 13.03.2013.
Cro Cop dva dana prije K-1 WGP Finala: "Lijepo da postoji respekt, ali u ringu me nitko neće žaliti ili slabije udariti"
Foto: FaH

Ostala su samo dva dana do početka velikog borilačkog spektakla u Zagrebu. K-1 World GP Finale spremno je za svoj početak, a spremni su i borci, predvođeni Mirkom Cro Cop Filipovićem te 'zločestim dečkom' ovog sporta Badr Harijem. U velikoj najavi nije bilo teških riječ, ali su svi naglasili kako u petak u Areni neće biti kalkulacija...

Borci K-a World GP Finala stigli su u Zagreb, a nakon mukotrpnih treninga ostalo im je s nestrpljenjem dočekati petak i početak borbi za titulu najboljeg. Svoja razmišljanja pred početak velikog K-1 World GP Finala ponudio je Cro Cop Mirko Filipović, velika zvijezda ovog sporta Badr Hari, koji je tek nedavno izašao iz višemjesečnog pritvora te Hesdy Gerges, koji je sigurno i jedan od glavnih favorita za titulu.

Cro Cop će se imati još jednom priliku boriti u Hrvatskoj, u Zagrebu, a K-1 WGP Finale svakako će i za njega biti pravi izazov: "Izvrsno sam pripremljen, moja ekipa i ja radili smo 'punom parom' i sve ide po planu. Uzbuđen sam, ali dat ću sve od sebe. Nemam neki poseban pritisak, idem iz borbe u borbu," istaknuo je Mirko.

Mirko Cro Cop Filipović sa svih je strana samo slušao brojne pohvale kolega boraca an što je jasno reagirao: "Lijepo je to čuti od ovih vrhunskih šampiona takve riječi, kako postoji respekt, ali u ringu me nitko neće žaliti niti će me zbog toga slabije udariti."

Riječ je tada dobio i fenomenalni Badr Hari, poznat po svojim brojnim ekscesima, ali i borac koji se uživo, nakon izlaska iz višemjesečnog pritvora zbog optužbi za pokušaj ubojstva, prikazao u izuzetno lijepom svijetlu, kao fin i uglađen lik, ali i u izuzetno humorističnom tomu, čime je zabavio prisutne.

No, kao prvo se zahvalio na prilici koju je dobio: "Hvala prije svega organizaciji koja me je pozvala da nastupim, jer znam da su mnogi borci prošli kroz teške kvalifikacije. Stvarno sam počašćen."

"Teško se bilo vratiti u puni trening, ali u jako dobrom sam fizičkom stanju, a imam i veliku motivaciju i želju za dokazivanjem." Slikovito je Bad Boy prikazao: "Baš kao što gradite most. Možete ga sagraditi za tri dana, ali uz cjelodnevni, danonoćni rad i napor sve može biti gotovo za jedan dan," pojasnio je Hari, koji je u punom treningu tek posljednjih šest tjedana kada je izašao iz pritvora. "Nije čak važna niti moja težina, važan je pravi balans fizičkog i mentalnog te pravi trenutak za borbu."

"Mirko zaslužuje titulu"

Priznao je Badr Hari kako se uvijek divio Mirku: "Sretan sam što je i Mirko ovdje, on prije svih zaslužuje pobjedu, makar, naravno da ju i ja želim, baš poput svakog borca. Nadam se velikom finalu, a jedva čekam petak i početak."

Pojasnio je Hari kako je došao na loš glas u svijetu borilačkog sporta: "Istina, nekad ne mogu kontrolirati svoju narav u ringu, ali to je zato jer sam jako emocionalan. Svim srcem i dušom ulazim u borbe i ponekad napravim grešku i sve krene krivim putem. Platio sam za njih, ispričavam se i nadam se kako više neću ponoviti nešto takvo."

Mogući suparnik u polufinalu mu je i Hesdy Gerges, koji je i jedna od glavnih favorita za titulu, a zanimljivo kako je upravo protiv njega Badr Hari zaradio jednu od svojih diskvalifikacija: "Bila je to stvarno glupa greška, ispričavam se još jednom. s druge strane razgovor o našem ponovnom dvoboju bio bi izraz nepoštivanja prema ostalim borcima, s kojima moramo u ring u našim prvim borbama."

MMA vs K-1

"Ne znam kako bih to usporedio,jer sam bio i u jednom i u drugome. Za K-1 lakše su pripreme, jer nema hrvanja, borbe u parteru, ali u borbi se može odmarati. U kickboksu konstantna je razmjena udaraca, veći je tempo i veća je šansa da budeš nokautiran. Mislim da je iz tog kuta k-1 ipak malo teži. U dobroj sam formi, zadovoljan sam i spreman za petak," pokušao je usporediti MMA i K-1 Mirko Cro Cop Filipović.

Gerges je kratko dodao: "Bit će teško svima, ali se nadam kako ćemo prikazati dobre i spektakularne borbe. Svi smo favoriti i moramo se dokazati tko je najbolji."

Jedno od pitanja bilo je koliko Hari uopće ima snage za K-1 WGP Finale: "Brzi automobil troši puno benzina, sporiji manje. Tako ću se i ja malo prilagoditi i iskoristiti dobar trenutak. Iskusan sam i imam više od 100 borbi iza sebe, mislim da imam dovoljno snage za čitav turnir, kao i za još jednu dodatnu borbu ako će biti potrebno," u veselom tonu dodao je Bad Boy.

"Ne mogu reći niti sada kako me je zatvor promijenio, ali iskusniji sam, pametniji, drugačije razmišljam o životu danas. Bio sam mlad, nisam još bio pronašao svoj identitet. Ponavljam, danas drugačije razmišljam, otkrio sam tko želim biti u životu."

Hari: Bio sam mlad i glup kada sam prozvao Mirka"

Hari je pohvalio i odnos s Mirkom, kojeg je opisao i više no korektnim: "Nisam ovdje u misiji da pobijedim Mirka. Neke ljude iz ovog svijeta ne volim, ali s Mirkom sam uvijek bio u dobrim odnosima. On apsolutno zaslužuje, i zbog ovog sporta, ali i zbog Hrvatske da pred kraj svog borilačkog puta osvoji ovu titulu," naglasio je Hari koji je uskočio umjesto ozlijeđenog Bena Edwardsa te će se boriti protiv Zabita Samedova

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Izuzetno je raspoložen bio glavni gost današnjeg predstavljanja boraca javnosti: "Sjećam se kako sam davno prije desetak godina nastupa u Hrvatskoj u Karlovcu. Sjećam se lokalne pive, ali kako je i tada u publici bio Mirko. Bio sam mlad i glup i prozvao sam ga riječima ti si sljedeći."

"Ne možete respektirati nečiju povijest, ako nemate svoju," te je dodao: "Promijenio sam se, ali nemojmo se zavaravati. U ringu želim svog suparnika srušiti, nokautirati. Ne igramo tenis ili golf. Bit će opako i teško i trebat će nam sudac u petak u ringu."

S druge strane, oduševljen ponovim boravkom u Hrvatskoj i Zagrebu bio je i legendarni najavljivač Michael Buffer, koji će još jednom voditi ovaj spektakl. "Zadovoljstvo mi je biti ponovno u Zagrebu, a obećao sam i ženi kako ću idući put povesti i nju pa da odemo do Dubrovnika. Najveće zvijezde K-1 sporta dolaze u Zagreb, svi se nadaju finalu. Borci širom svijeta prolaze kvalifikacije, a na svoje će doći svi fanovi svih borilačkih sportova. Bit će to jedna pravi, otmjeni spektakl koji će se prenositi u više od 100 zemalja svijeta," naglasio je Buffer.

K-1 World GP Finale, četvrtfinalne borbe:

Catalin Morosanu - Pavel Zhuravlev
Mirko Cro Cop Filipović - Jarrel Miller

Badr Hari - Zabit Samedov
Ismael Londt - Hesdy Gerges

Rezervna borba
Dževad Poturak - Sergej Laščenko

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • KORISNIK 00715.03.2013. u 20:02
    nadam se da ce neko /najbolje Mirkec/ razbit njusku ovom kriminalcu Marokancu Hariju,liku je mjesto u zatvoru,porazbijao je pola Amsterdam Arene,a na slobodi je
    KORISNIK 007
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 08:34
    bit će svega
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 00:11
    mirko u finalu ruši badr harija!!
    Obrisan korisnik
  • nido13.03.2013. u 18:40
    "Ponavljam, danas drugačije razmišljam, otkrio sam tko želim biti u životu." - o jbt koja izjava, ako si tek sad to otkrio, nista od tebe...
    nido