Košarka

Cedevita i Cibona u akciji pomoći paraolimpijcima

Ivor Krapac • srijeda, 13.03.2013.
Cedevita i Cibona u akciji pomoći paraolimpijcima
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita i Cibona će se u nedjelju u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova sresti u pretposljednjem, 25. kolu ABA lige. Dvoboj klubova iz glavnog hrvatskog grada ovog će puta biti s humanitarnom crtom, za novčanu pomoć Zakladi iza koje stoji Hrvatski paraolimpijski odbor...

Prije nego se u nedjelju s početkom u 17 sati sretnu u 25. kolu ABA lige, predstavnici Cedevite i Cibone su se sredinom tjedna našli na istom mjestu u Cedevitinom Domu košarke na Zagrebačkom velesajmu. Povod je bila akcija pomoći Zakladi Paraolimpijac Hrvatskog paraolimpijskog odbora, s organiziranom tombolom čiji će prihod pripasti Zakladi, a gledatelji će u njoj moći sudjelovati kupnjom srećke uoči utakmice i tijekom prvog poluvremena.

Cijena srećke bit će 10 kuna, dok će ulaznica za utakmicu stajati 20 kuna.

U najavi nedjeljne utakmice, Cedevitin kapetan Marino Baždarić otkrio je što od nje očekuje. "Unazad par godina nastao je veliki animozitet i utakmica s Cibonom je veliki derbi. Sve utakmice s njima su pune emocija i naboja. Neizvjesne su i to je jako dobro za zagrebačku i hrvatsku košarku. Nadam se i vjerujem da će takva utakmica biti i u nedjelju u Domu sportova", opisao je Baždarić, a prenijela je Cedevitina službena internetska stranica.

"Unazad 10-ak dana kod nas su se događale određene promjene, ali uspješno smo apsolvirali zadnje gostovanje u Novom Mestu. I dalje smo u borbi za Eurokup, do kraja ABA lige imamo dvije iznimno važne utakmice i kratkoročni cilj nam je da se probamo dokopati šestog mjesta", dodao je kapetan zagrebačkih Crvenih.

Baždarić je istaknuo važnost pomoći paraolimpijcima: "Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje je naš klub pokrenuo svih ovih sezona. Ovo mi je već četvrta ili peta u kojoj sudjelujem. Osim same utakmice, pozvao bih stoga sve ljude da dođu u što većem broju i zbog humanitarne akcije."

Pozivu da u nedjelju bude što više navijača pridružio se i Cibonin kapetan Marin Rozić. "Prije svega pohvale ovoj plemenitoj akciji da se pomogne paraolimpijcima, kojima stvarno kapa do poda. Uz sve probleme koje imaju, ti sportaši postižu izvanredne uspjehe i promoviraju našu državu", rekao je Rozić: "Nama je čast da možemo na ovaj način sudjelovati u utakmici i pomoći akciji. Ovim putem bih isto tako pozvao ljude da dođu i podrže akciju, a nadam se da će utakmica biti zanimljiva, kao što su bile i praktički sve ove sezone."

"Prije svega bih aludirao na sve koji sudjeluju u utakmici da se priča o košarkaškim temama, a da se ne spominju nebitne stvari. Ima nekih stvari kojima nije mjesto na sportskom terenu, a želio bih da svi budemo zadovoljni i da na kraju pobijedi bolji", zaključio je kapetan Vukova.

Ticijan Komparić, glavni tajnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, objasnio je čime se Zaklada bavi: "Hrvatski olimpijski odbor osnivač je Zaklade Paraolimpijac, koja ima za cilj da omogući sportašima s invaliditetom da se kvalitetnije pripremaju i prikupe dodatna sredstva koja se ne mogu prikupiti kroz programe Olimpijskog odbora i programe koji se financiraju iz državnog proračuna. Nabavljanje proteza i druge opreme, čije financiranje ne priznaje HZZO, je veoma skupo. Vrijednost proteza proteže se od desetak tisuća nadalje, a jedna kolica za košarku stoje od tri tisuće eura pa nadalje."

"Iskoristio bih priliku zahvaliti Cedeviti i Ciboni na tome što će na njihovom derbiju biti organizirana tombola, čiji prihod neće ići Hrvatskom paraolimpijskom odboru, nego Zakladi i Zaklada će ta sredstva distribuirati najpotrebnijim sportašima koji će se javiti preko programa", dodao je glavni tajnik HPO-a.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Peter Schmeichel14.03.2013. u 00:17
    Bez problema se mogu i natjecati u paraolimpijskoj ligi...
    Peter Schmeichel
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 23:52
    hehe nisam ni znao da se lukša vratio u ekipu,tek sad pročitao,pa ako lukša sad poludi bit će svega hihihi...
    Obrisan korisnik
  • narada10813.03.2013. u 23:46
    ?čitao se previše Alan Forda? Tamo se ponekad dogadaju tako bizarne stvari. Mi bismo trebali biti sretni ako će nam biti ponudena tekma sa ozbiljnom (prevodi ne-traljavom) košarkom. Cibona ima veći motiv (voda do ušiju), a Cedevita, ako nastavlja sa pokazonome od prošle subote, će se htjeti... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 23:25
    dobija to cedevita,ide na f4 u laktaše,a onda vadi tajno oružje-nikad spremnijeg i nabrijanijeg lukšu andrića i osvaja aba ligu...
    Obrisan korisnik