Nogomet

Mamić: "Srbija ima bolje pojedince, a Hrvatska momčad. Neće biti smak svijeta ako izgubimo"

Josip Tolić • četvrtak, 14.03.2013.
Mamić: "Srbija ima bolje pojedince, a Hrvatska momčad. Neće biti smak svijeta ako izgubimo"
Foto: FaH

Hrvatska i Srbija u maksimirskom okršaju odigrat će veliku bitku, no neće biti smak svijeta ako Štimčevi izabranici izgube, smatra izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić. Ključni je faktor, smatra, podrška navijača.

Vodeći operativac Dinama i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić bio je oprezan u najavi kvalifikacijskog ogleda za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo između Hrvatske i Srbije na Maksimiru 22. ožujka. Blagu prednost ipak je dao Kockastima.

"Očekujem veliku bitku, sva su tri rezultata moguća. Hrvatska igra pred domaćom publikom, bit će 35.000 ljudi i to je ono što je čini favoritom. Ipak, ne mislim da će biti smak svijeta ako se dogodi neki drugi rezultat", rekao je izvršni predsjednik Dinama u intervjuu za srbijansku novinsku agenciju Tanjug.

"Hrvatska ima kontinuitet na velikim natjecanjima i bolji kult reprezentacije od Srbije. Ipak, nogomet je lijep i popularan jer ništa nije izvjesno. Srbija ima kvalitetne igrače, možda i kvalitetnije od Hrvatske, ali nema momčad", dodao je.

Upitan koliko prati nogometne prilike s druge strane granice, Mamić je rekao kako je povezan s ljudima iz Srbije, među kojima i mnogo prijatelja i poznanika.

"Pratim sve što se događa u srbijanskom nogometu, imam mnogo prijatelja u Srbiji i Beogradu. Srbija je uvijek imala kvalitetne i talentirane igrače kao i, uostalom, cijela bivša Jugoslavija."

"Mislim da su i Srbija i Hrvatska napravile grešku kada su napravile lige s po 16 klubova. Ipak, ne bojim se za budućnost srbijanskog nogometa", zaključio je 53-godišnjak.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo14.03.2013. u 22:20
    Pa Srbi su uvijek imali dobre obrambene igrace, ali sto to vrijedi kad nemaju vezne igrace. Uostalom u obrani moze igrati bilo tko, dokaz je Sifo koji je za nas igrao i dok je bio u 2. Njemackoj ligi...
    cimbo
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 21:48
    Ako je srbija bolja zašto onda nije bolje rangirana i na FIF-inoj i na kvalifikacijskoj ljestvici?
    Obrisan korisnik
  • cameosis14.03.2013. u 20:11
    znači za tebe je ishod jedne nogometne utakmice smak svijeta? neka nam bog pomogne ...mamić je dao izjavu za SRBIJANSKU novinsku agenciju, alo! ako sam nešto naučio o tom šmekeru, onda da je premazan svim mastima i da mu je glavni prioritet zarađivanje novca -- u tome mu u cijeloj hrvatskoj... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 18:22
    sve mogu razumijet, ali da netko za šimunića pita tko je taj i gdje je taj igrao, e to je vrhunac gluposti. da si ga jednom vidio kako igra, ne bi ti nikad palo na pamet uspoređivat ga s nastasićem, a kamoli tvrdit da je lošiji od njega. da si rekao subotić ili ivanović ajde još bi se i moglo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 17:18
    Ovako kvalitetan portal zaslužuje bolje komentare..
    Obrisan korisnik