Nogomet

Izbornik Walesa vjeruje u Balea: "On strastveno igra za reprezentaciju"

Maj Gašparac • četvrtak, 14.03.2013.
Izbornik Walesa vjeruje u Balea: "On strastveno igra za reprezentaciju"
Foto: Davor Sajko

Nedavno je bivši engleski reprezentativac Chris Waddle prokomentirao kako će Tottenhamov Gareth Bale prije imati uspjeha na klupskoj razini nego u reprezentaciji te da bi se zbog toga trebao usredotočiti na igre u klubu. Na te tvrdnje osvrnuo se izbornik Walesa Chris Coleman, koji je siguran u Baleovu odanost nacionalnoj momčadi.

Izbornik Walesa Chris Coleman istaknuo je kako Bale voli nastupati za nacionalnu momčad svoje zemlje: "Gareth strastveno igra za reprezentaciju. Kada je u njoj, daje sve od sebe, postiže golove ili asistira i očito je da voli biti u reprezentaciji", izjavio je 42-godišnjak za Sky Sports.

Coleman se zatim sljedećim riječima osvrnuo na komentare Chrisa Waddlea, koji je tijekom igračke karijere nastupio 62 puta za englesku nacionalnu momčad: "Postoje ljudi koji se pojavljuju i govore stvari, a čudi me da je takvo nešto rekao Waddle, koji je kao igrač nastupao za reprezentaciju."

"Siguran sam da je on strastveno igrao za Englesku, pa zašto bi igranje za Wales bilo drugačije?", izjavio je Coleman.

Reprezentacija Walesa već dugo vremena nije bila sudionik završnice Svjetskog ili Europskog prvenstva, a Coleman smatra kako to ne bi trebalo biti presudno: "Istina je da se nismo plasirali na završnicu velikog natjecanja od 1958. godine, ali mi smo malen narod i uvijek će nam biti teško. Znači li to da ne možemo biti strastveni oko igranja za svoju zemlju, nastupiti u svakoj utakmici i htjeti pobijediti?"

"Znači li to da nije važno igrati ako se ne plasiramo? To su gluposti, kada od igrate za reprezentaciju protiv nekoga, to nešto znači. Isto vrijedi i za Garetha", poručio je izbornik Walesa.

Reprezentacija Walesa se trenutno nalazi na petoj poziciji u kvalifikacijskoj supini A za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U četiri odigrana susreta osvojila je tri boda, a u ožujku ju očekuju utakmice sa Škotskom i Hrvatskom.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis14.03.2013. u 20:18
    lijep im je dres sa hrvatskim grbom. ;)
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 19:00
    Odlićan je nogometaš ali ne bi nam smjeli praviti probleme
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 17:23
    Jedna lasta...
    Obrisan korisnik