Nogomet

Santos: "Utakmica protiv BiH nije odlučujuća, poslije imamo još pet susreta"

Josip Piršljin • četvrtak, 14.03.2013.
Santos: "Utakmica protiv BiH nije odlučujuća, poslije imamo još pet susreta"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Istog dana u kojem će se susresti Hrvatska i Srbija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, svoju će utakmicu odigrati i Bosna i Hercegovina. U Zenicu dolazi Grčka, a njen izbornik smiruje tenzije uoči važnog dvoboja.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine nastavljaju u petak 22. ožujka. U goste im dolazi Grčka, a dvoboj u Zenici bit će ujedno i derbi skupine G. Obje su momčadi najveći favoriti za mjesta koja će voditi direktno u Brazil ili u dodatne kvalifikacije.

Stoga je utakmica označena najbitnijom u kvalifikacijskom ciklusu, ali grčki izbornik Fernando Santos smiruje tenzije. Smatra da dvoboj s Bosnom i Hercegovinom neće biti odlučujući iz razloga što njegovu momčad nakon toga čeka još pet utakmica.

"Mislim da nema smisla zvati utakmicu s Bosnom i Hercegovinom odlučujućom. Poslije tog dvoboja moramo još pet puta igrati. Ipak, vjerujem da ćemo ostvariti povoljan rezultat", kazao je Santos.

Portugalac na klupi Grčke smatra kako njegovi reprezentativci imaju prirodnu nadarenost za nogometom, ali je mišljenja kako im nedostaje još rada i discipline: "Grci se rađaju s loptom u nogama, imaju talent i kvalitetu, a prije svega su strastveni. Ipak, moraju naučiti igrati pravi nogomet jer je to kolektivni, a ne individualni sport", rekao je.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido14.03.2013. u 23:55
    U pravu je ovaj, Grci gube prolaz na malim tekmama...
    nido
  • cimbo14.03.2013. u 22:15
    Ovo bi mogla biti mec lopta za Bosnu.
    cimbo
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 22:05
    Idemo Bosno.
    Obrisan korisnik