Zimski sportovi

Red Wingsi i Blue Jacketsi sele na Istok, Winnipeg Jetsi na Zapad

Borna Rupnik • petak, 15.03.2013.
Red Wingsi i Blue Jacketsi sele na Istok, Winnipeg Jetsi na Zapad

NHL će se od sljedeće sezone igrati u ponešto drugačijem formatu, potvrdio je povjerenik Gary Bettman objavljujući plan za naredne tri godine...

Najjača hokejska liga na svijetu u sljedeće tri sezone neće doživjeti nikakve selidbe momčadi, kao ni proširenje, a 30 će momčadi biti podijeljeno u četiri divizije. Ukupno 16 momčad igrat će na Istoku, a njih 14 na Zapadu.

"To je dobra vijest, sada možemo početi pripremati raspored za iduću sezonu", rekao je povjerenik Gary Bettman, čije se natjecanje budućnosti napokon moglo posvetiti nakon okončanja ovosezonskog lockouta, zbog kojega se trenutačno igra skraćena sezona.

Detroit Red Wingsi i Columbus Blue Jacketsi sele na Istok, a Winnipeg Jetsi na Zapad. Jedan od ciljeva NHL-a bio je slaganje momčadi u divizije kako bi što više utakmica igrali s protivnicima iz iste vremenske zone.

Svih 30 momčadi barem će jednom tijekom sezone zaigrati u svih 30 dvorana, a u doigravanju će i dalje sudjelovati 16 momčadi. To će biti po prve tri iz svake divizije, a preostale će četiri momčadi, po dvije s Istoka i Zapada, biti najboljeplasirane momčadi neovisno o diviziji.

Divizija A: Anaheim Ducks, Calgary Flames, Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, Phoenix Coyotes, San Jose Sharks i Vancouver Canucks.

Divizija B: Chicago Blackhawks, Colorado Avalanche, Dallas Stars, Minnesota Wild, Nashville Predators, St. Louis Blues i Winnipeg Jets.

Divizija C: Boston Bruins, Detroit Red Wings, Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Buffalo Sabres, Florida Panthers, Ottawa Senators i Tampa Bay Lightning.

Divizija D: Columbus Blue Jackets, Carolina Hurricanes, Washington Capitals, New Jersey Devils, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia Flyers i Pittsburgh Penguins.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 18:35
    Što se tiče ulaska u doigravanje, nije nepošteno, prva tri idu direktno u doigravanje, a ostali se ne gledaju fiksno po diviziji, nego se po wild card principu dodijeljuju onima s najviše bodova. Iako, ne znam, količina putovanja za neke momčadi se drastično povećala (dvije momčadi iz Floride će do... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • crouch1015.03.2013. u 14:12
    Malo čudno da ima 14 ekipa u jednoj a 16 u drugoj konferenciji, nije baš pošteno, neki će sad lakše do doigravanja...
    crouch10
  • greenhorn15.03.2013. u 11:20
    sviđat ce mi se tek kad se izjednaci broj ekipa u svim grupama... ovako je to poprilicno neravnopravno i neprirodno.
    greenhorn
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 11:02
    Divizija C - brutalna
    Obrisan korisnik