Nogomet

Villas-Boas: "Dogodilo nam se isto što i Interu u Londonu. Nismo tako loši kao što je izgledalo"

Borna Rupnik • petak, 15.03.2013.
Villas-Boas: "Dogodilo nam se isto što i Interu u Londonu. Nismo tako loši kao što je izgledalo"
Foto: EPA

Dvojica mladih stručnjaka, Andrea Stramaccioni i Andre Villas-Boas, morali su u četvrtak navečer svoje momčadi voditi i kroz produžetke, nakon kojih je sretniji bio Portugalac na klupi Tottenhama...

Engleski Tottenham osigurao je svoje mjesto u četvrtfinalu Europske lige. Nakon 3:0 na White Hart Laneu, Inter je istim rezultatom uzvratio na San Siru, ali presudnim se pokazao pogodak Adebayora na početku produžetaka. Završilo je 4:1 za Talijane.

Trener Tottenhama, Andre Villas-Boas, prvo je najavio kako se UEFA mora pozabaviti rasističkim povicima s tribina: "To je osjetljivo područje i UEFA mora reagirati, s obzirom da je lako bilo čuti uvrede. Interu se to događalo i prije. Nije utjecalo na utakmicu, ali takve stvari treba izbjegavati".

Što se same utakmice tiče, portugalski je stručnjak svjestan da je Tottenham živio na rubu na gostovanju u Italiji, usprkos velikoj prednosti iz prve utakmice.

"Pokušali smo postići taj jedan pogodak koji bi nas doveo u vrlo ugodnu poziciju. No, dogodilo nam se isto što i Interu u Londonu. Nismo tako loši kao što je izgledalo na terenu. Dobro je to što smo pokazali želju, čak i u produžetku", kaže.

Trener Intera Andrea Stramaccioni u prošlom je razdoblju bio česta meta kritika, a poslije pirove pobjede nad Tottenhamom kaže: "Ovo je pravi signal za naše buduće protivnike, bila je to najbolja Interova utakmica sezone".

"Pozitivno je to što više nećemo morati brinuti o utakmica pod tjednom, a protiv Tottenhama smo se oslobodili straha i imali inicijativu. Šteta je zbog rezultata, primili smo pogodak poslije brojnih vlastitih prilika", nastavio je Talijan.

Stramaccioni i Inter odmah se okreću domaćem prvenstvu, vjerujući da ih produžetak neće omesti u ligaškim izazovima: "Igrali smo 120 minuta na nevjerojatnoj razini, ali mislim da smo time napravili korak naprijed. Sada nam slijede Sampdoria i Juventus, a najvažnije je to da je Inter ponudio svoj odgovor. Kritike nas neće slomiti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!