Nogomet

Pletikosa: "Dovoljno smo iskusni da znamo da u velikim dvobojima nema favorita"

Branimir Korać • petak, 15.03.2013.
Pletikosa: "Dovoljno smo iskusni da znamo da u velikim dvobojima nema favorita"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Svega tjedan dana ostalo je do velikog dvoboja Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Iz oba tabora dolaze optimistične izjave pa je tako i Stipe Pletikosa naglasio kako se nada, naravno, pobjedi Hrvatske...

Stipe Pletikosa bit će posljednja prepreka reprezentativcima Srbije u kvalifikacijskom dvoboju u Zagrebu sljedećeg tjedna. Hrvatski čuvar mreže s optimizmom očekuje kvalifikacijski dvoboj i odbija ulogu favorita koju Hrvatskoj stavljaju i mediji i Siniša Mihajlović.

"Očekujem psihološki težak dvoboj, tko prvi prebrodi strah od pogreške, imat će prednost. Vjerujem da će to biti Hrvatska. Neće nas zavarati priče da smo favoriti, imamo iskusne igrače koji znaju da je teren najbolje mjerilo i koji znaju da u velikim dvobojima nema favorita bez obzira na formu i ljestvicu", izjavio je Pletikosa u intervjuu za Blic.

Pletikosi većina igrača Srbije ne predstavlja nepoznanicu i zna što može očekivati.

"Dosta pratim europski nogomet pa mi je poznata reprezentacija Srbije. Dobro je što neće igrati Vidić, Ivanovićevu snagu poštujem kao i snagu udarca Kolarova za kojeg znam gdje će pucati. Od napadača posebno cijenim Filipa Đuričića iz Heerenveena, on je jako nepredvidljiv i posebno ga analiziram."

Hrvatski vratar je već branio protiv Srbije i to u dresu mlade reprezentacije koja je u Beogradu slavila 6:2, a osim pobjede Hrvatske, želja mu je i da utakmica prođe bez incidenata.

"Ovo je specifična utakmica koja donosi velike tenzije i bit će teško smiriti strasti. Očekujem da sve prođe u redu, to je najvažnije u ovom trenutku jer nam je UEFA opasno zaprijetila izbacivanjem iz natjecanja što je stvarno nepotrebna komunikacija jer huligana ima svuda i nitko zbog njih nije izbačen", zaključio je u intervjuu Pletikosa.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!