Nogomet

Del Bosque izostavio Torresa i Martineza, pozvao mlade snage

Ante Zovko • petak, 15.03.2013.
Del Bosque izostavio Torresa i Martineza, pozvao mlade snage
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dobra izvedba protiv Steaue u četvrtak stigla je prekasno za Chelseajaeva Fernanda Torresa koji neće sudjelovati u dvjema kvalifikacijskim dvobojima španjolske reprezentacije.

Izbornik aktualnih svjetskih i europskih prvaka Vicente del Bosque izostavio je, između ostalih, za dvoboje s Finskom 22. i Francuskom 26. ožujka Torresa, veznjaka Bayerna Javija Martineza i kapetana Ikera Casillasa, koji se još oporavlja od loma ruke.

Na popisu je nova, mlada jezgra: Cesar Azpilicueta iz Chelseaja, Javi Garcia iz Manchester Cityja te Isco iz Malage, kao i David de Gea iz Manchester Uniteda.

"Uvodimo igrače koji zaslužuju biti ovdje. Naš je cilj konstantno uvoditi novu krv u momčad", komentirao je Del Bosque odluku o pozivu mladićima dodavši da ga Torres i Martinez nisu dobili jer su u zadnje vrijeme u slaboj formi u svojim klubovima.

Na popisu je i Xavi nakon niza ozljeda mišića, a izbornik je rekao da postoji velika mogućnost da će propustiti utakmicu s Finskom.

Španjolska i Francuska na vrhu su skupine I sa sedam bodova iz tri utakmice. Finska nema niti jednu pobjedu i nalazi se na dnu.

Španjolski popis za Finsku i Francusku:

Vratari: Victor Valdes (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool), David De Gea (Manchester United)

Braniči: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Jordi Alba (Barcelona), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Ignacio Monreal (Arsenal), Raul Albiol (Real Madrid)

Veznjaci: Andres Iniesta (Barcelona), Cesc Fabregas (Barcelona), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Xavi (Barcelona), Isco (Malaga), Xabi Alonso (Real Madrid), Javi Garcia (Manchester City)

Napadači: David Villa (Barcelona), David Silva (Manchester City), Alvaro Negredo (Sevilla), Pedro (Barcelona), Juan Mata (Chelsea), Jesus Navas (Sevilla).

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2013. u 00:22
    cudi me izostanak martineza...
    Obrisan korisnik
  • nido15.03.2013. u 22:32
    Al se je zahebao s izjavom da je Martinez u slaboj formi, nigdje veze to reci kad je covjek bas u dobroj formi i dize sve svaki put sve vise i vise. Sjetimo se nedavno kako je extra odigrao protiv Dortmunda pa i protiv Arsenala u Londonu... ...
    nido
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 22:31
    ne brini elano imaju alonso i busquec hahaha
    Obrisan korisnik
  • nido15.03.2013. u 22:30
    Uhh kako ce ovi pozivi u repku malome Iscu nabiti cijenu. Malaga ce na njemu zaraditi ne manje od 30 miliona eurica... Drago mi je sta nije zvao Martineza, da se ne umara jos i tamo, vise ce trebati Bayernu.
    nido
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 21:57
    nepozivanje martineza je teški luksuz...čovjek je beton u sredini
    Obrisan korisnik