Rukomet

Samobor preko Zrinjskog do polufinala Challenge kupa

Jelena Bagarić • nedjelja, 17.03.2013.
Samobor preko Zrinjskog do polufinala Challenge kupa
Foto: Ivana Karačić

Rukometašice Fantasyland Samobora ostvarile su pobjedu i u drugom cetvrtfinalnom susretu protiv mostarskog Zrinjskog i time ostvarile plasman u polufinale Challenge kupa. Nakon što 15 godina nisu bile u europskom natjecanju, Samoborke grabe prema povijesnom rezultatu.

Iako su u prvoj utakmici slavile s velikih osam pogodaka, Samoborke su i u susretu na domacem terenu tražile pobjedu kako bi pred svojim navijacima potvrdile plasman medu cetiri najbolje ekipe u Challenge kupu. Medutim nije sve lako krenulo.

Slicno kao i prije tjedan dana u Mostaru igralo se prvo poluvrijeme u Samoboru. Niti jedna ekipa nije bila u stalnom vodstvu vec su se izmjenjivale. Rezultat je tako vecinu prvog dijela bilo izjednacen, a niti do isteka 30. minute nije bilo promjena pa se na odmor otišlo s neriješenim rezultatom.

U nastavku su Samoborke konsolidirale svoje redove i prešle u vodstvo koje su do kraja susreta uspješno održavale. U jednom trenutku susreta prednost se popela na cetiri pogotka, te je takva ostala i do samog kraja utakmice.

Ivana Lovric sa sedam te Tea Golubic sa šest bile su najbolje pojedinke Samobora u ovom susretu. Kod gošci su se istaknule Andrea Prusina s osam pogodaka te Ivana Mlakic s pet postignutih pogodaka.

Samoborke u polufinalu ceka švedski H65 Höör koji je bio bolji od francuskog Nimesa za samo jedan pogodak. Prvi susret na rasporedu je 6. ili 7. travnja 2013., a domacin bi trebao biti Samobor.

Challenge kup, četvrtfinale:
Fantasyland Samobor - HŽRK Zrinjski Mostar 29:25 (13:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2013. u 14:04
    Bravo cure!
    Obrisan korisnik