Nogomet

Bivši portugalski reprezentativac preuzeo Crvenu zvezdu

Mišo Gulić • ponedjeljak, 18.03.2013.
Bivši portugalski reprezentativac preuzeo Crvenu zvezdu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Crvene zvezde u ponedjeljak su saznali ime novog trenera, a umjesto dosadašnjeg Aleksandra Jankovića, momčad će od sada voditi portugalski strateg Ricardo Sa Pinto...

Uprava kluba je odlučila je na sjednici Upravnog odbora smijeniti Aleksandra Jankovića te na njegovo mjesto postaviti 41-godišnjeg Portugalca i bivšeg trenera Sportinga Ricarda Sa Pinta.

Klub je putem služben klupske stranice i pojasnio svoju odluku, a ispred Uprave govorio je sportski direktor Zoran Stojadinović, koji je pritom naglasio kako su se s dosadašnjim trenerom rastali na izuzetno korektan način: "S Jankovićem smo sporazumno raskinuli ugovor i smatram da nijedna strana nije nezadovoljna. On nije niti otjeran, niti smijenjen, već smo kroz razgovor došli do zajedničkog zaključka kako je u ovom trenutku za sve najbolje da dođe do promjene na čelu stručnog dijela momčadi."

Potvrdio je potom Zvezdin sportski direktor i da će Portugalac Sa Pinto biti novi trener te da je dogovorena suradnja na 15 mjeseci: "Novi trener Crvene zvezde biti će Ricardo Sa Pinto. Riječ je o bivšem reprezentativcu Portugala koji je nastupao je za nekoliko klubova u Portugalu, Španjolskoj i Belgiji, a najdublji trag ostavio je u lisabonskom Sportingu."

"Dogovorili smo suradnju na godinu dana i tri mjeseca s mogućnošću produženja suradnje na još godinu dana, o čemu ćemo mi odlučivati. Konkretno, to znači da ako nakon godinu i tri mjeseca budemo zadovoljni njegovim radom, on neće moći otići bez suglasnosti našeg kluba", otkrio je vrlo važne detalje iz ugovora Stojadinović.

Nezadovoljstvo rezultatima kulminiralo je porazom od Radničkog u posljednjem prvenstvenom kolu, što je Zvezdu od vodećeg Partizana udaljilo na osam bodova i već sada je prvenstvo praktički riješeno u korist njihovih velikih gradskih rivala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hektor33319.03.2013. u 11:39
    @nido baš me začudilo da nisi napisa ništa pametno
    Hektor333
  • nido19.03.2013. u 10:37
    Balkan, u svakom dijelu isti...treneri se smjenjuju kao na traci...
    nido