Tenis

Donna Vekić spasila dan u Miamiju, jedina prošla u drugo kolo

Branimir Korać • utorak, 19.03.2013.
Donna Vekić spasila dan u Miamiju, jedina prošla u drugo kolo
Foto: FaH

Nakon ispadanja Ive Karlovića, Antonija Veića i Mirjane Lučić Baroni, napokon smo dočekali hrvatsku pobjedu u kvalifikacijama Miamija. Donna Vekić je očekivano nadigrala Ruskinju Martu Sirotkinu i plasirala se nadomak glavnog turnira...

Donna Vekić nije dozvolila iznenađenje na startu kvalifikacija Miamija. Prva protivnica je bila Ruskinja Marta Sirotkina koju je Donna svladala sa 6:2, 6:3.

Nakon što je kiša prekinula program, meč je pomaknut u kasni termin, ali cjelodnevno iščekivanje nije poremetilo koncentraciju hrvatske tenisačice koja je za sat i pol stigla do pobjede.

Servis ju nije najbolje služio, imala je tek 40 posto ubačaja prvog servisa i sedam dvostrukih servis pogrešaka uz tri izgubljena servisa, ali je zato u igri bila očekivano bolja te je stigla do pobjede.

Pet godina starija Ruskinja u posljednje dvije godine počela je ozbiljnije trenirati i značajno je napredovala, no još uvijek čeka na značajniji rezultat na WTA razini, gotovo sve uspjehe ostvarila je na ITF turnirima gdje ima 13 finala i deset pobjeda.

Nakon Sirotkine, Vekić će igrati protiv još jedne Ruskinje Valerije Savinih, 132. igračice svijeta koja je također u dva seta slavila protiv Španjolke Torro-Flor.

WTA Miami, prvo kolo kvalifikacija:
Donna Vekić (Hrvatska, 19) - Maria Sirotkina (Rusija) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2013. u 18:22
    Realno bi trebala proći i drugu Ruskinju.
    Obrisan korisnik
  • teniosac19.03.2013. u 14:30
    bilo bi lijepo da prođe te kvale i da u glavnom turniru skine neko zvučno ime..
    teniosac
  • nido19.03.2013. u 10:35
    Ajde Donna razbi i ovu i plasiraj se u famozni turnir u Miamiju.
    nido