Tenis

Donna Vekić nastavlja s odličnim nastupima, izborila drugo kolo Miamija

Branimir Korać • četvrtak, 21.03.2013.
Donna Vekić nastavlja s odličnim nastupima, izborila drugo kolo Miamija
Foto: FaH

Pobjedom protiv Kazahstanke Julije Putinceve Donna Vekić izborila je plasman u drugo kolo Miamija. Dvije godine starija Putinceva nije baš najugodniji protivnik za Donnu, u prijašnja dva susreta ju je svladala, no u Miamiju je prekinuta ta tradicija...

Bivša finalistica juniorskog Australian Opena i US Opena Julija Putinceva nije uspjela i treći put u karijeri svladati Donnu Vekić. Ono što je napravila na juniorskim izdanjima US Opena i Wimbledona 2011. godine, u Miamiju nije uspjela i Vekić prolazi u drugo kolo.

Tko će u treće kolo Miamija?

ANKETA#558

Mlada Kazahstanka koja usko surađuje i s Martinom Hingis odigrala je ravnopravan prvi set, izgubila ga u 13. igri, a onda u drugom setu Vekić glatko odlazi do pobjede.

Prvi set je donio čak četiri breaka na svakoj strani prije nego je otišao u tie-break. Nakon početne prednosti 4:2, tamo je Putinceva ušla u zaostatak koji nije uspjela nadoknaditi i Donna sa 7:4 uzima prvi set u kojem je nakon velike borbe spasila nekoliko teških break lopti.

U drugom setu odmah naša tenisačica radi break, nastavlja s odličnom igrom do kraja seta i ostavlja Kazahstanku bez ikakve šanse. U prvom setu je četiri puta gubila servis, no u drugom se Putinceva nije niti približila i uzela je svega četiri poena na reternu. S druge strane izgubila je sve svoje servisa i Donna nakon 100 minuta igre prolazi u drugo kolo.

U drugom kolu Vekić će imati težak posao, čeka je 29. nositeljica Ruskinja Elena Vesnina, 32. igračica svijeta.

Vesnina je ove godine već osvojila jedan WTA turnir i to po prvi put u karijeri. Nakon što je prethodnih šest nastupa u finalima bilo neuspješno, u Hobartu je u završnici nadigrala Monu Barthel.

WTA Miami, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, Q) - Julija Putinceva (Kazahstan, Q) 7:6(4), 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac21.03.2013. u 18:28
    Donna će dobiti Vesninu..
    teniosac
  • Obrisan korisnik21.03.2013. u 17:52
    Bravo Donna!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2013. u 14:58
    Prvi njihov meč je završio tako (juniorski Wimbledon 2011.). Zadnji put prije ovoga su igrale na juniorskom US openu 2011. kada je Yulia dobila u tri seta nakon što je Donna vodila 6:2 i 2:0.
    Obrisan korisnik
  • interreg21.03.2013. u 13:08
    Super rezultat vec sad, a Vesnina, pa ne bi bio jako iznenadjen (ali zato odusevljen) da i ona padne ;-)
    interreg
  • teniosac21.03.2013. u 12:37
    mislim da će Donna proći i dalje od drugog kola..
    teniosac