Nogomet

Vukojević: "Bit će sve OK, ne smijemo izgorjeti"

Branimir Korać • četvrtak, 21.03.2013.
Vukojević: "Bit će sve OK, ne smijemo izgorjeti"
Foto: Davor Sajko

Ognjen Vukojević trebao bi naći svoje mjesto u startnoj postavi u susretu protiv Srbije i to na poziciji zadnjeg veznog, korektora veznog reda koji bi trebao razgrađivati pokušaje srpskog napada. Hrvatski reprezentativac uvjeren je u pozitivan rezultat u dvoboju protiv Srbije...

Jedan od onih važnih igrača čiji je učinak prečesto nevidljiv na prvi pogled, a iznimno je važan, je Ognjen Vukojević. Neumorni trkač i destruktivac u veznoj liniji prema najavama bi trebao krenuti od prve minute protiv Srbije.

"Ja sam optimist, samo trebamo odigrati kao dosad u kvalifikacijama i protiv Južne Koreje i neće biti problema. Svi jedva čekaju ovu utakmicu, važno je da sve protekne u korektnoj atmosferi, posebno jer je UEFA dala upozorenje. Neka se kasnije priča o nogometu i našoj pobjedi, ne smijemo izgorjeti", rekao je Vukojević za Sportske novosti.

Vukojeviću su poznate dobre strane reprezentacije Srbije i naglašava kako je dobro što u reprezentaciji nema Dejana Stankovića i Miralema Sulejmanija.

"Dobro je za nas što oni ne igraju. Stanković je iskusan, vođa momčadi, a Sulejmani neugodan brzi dribler. No oni su opasni, imaju vrhunsku obranu, brze Đuričića i Tošića, a Kolarov je jako opasan izvođač prekida", smatra Vukojević.

Susret će suditi Cuneyt Cakir, Turčin koji se ne libi pokazati crveni karton, ali Vukojević ne strahuje od njega.

"Već je bio isključio Marija Balotellija u utakmici Manchester Cityja i kijevsklog Dynama, sjećam ga se i znam da ću u svaki start kao i ostali suigrači morati ući jako oprezno. No nisam nikada dobio crveni karton na taj način pa ne bi smjelo biti problema", kaže Vukojević.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis21.03.2013. u 12:30
    ali si zato pokupio mali milijun glupih kartona ... kao da si iskočio iz njemačke paštete 80ih godina.
    cameosis