Rukomet

Prva povijesna titula prvaka za norveški Elverum, ali i hrvatskog vratara Gorana Rajkovića

Damir Žbulj • petak, 22.03.2013.
Prva povijesna titula prvaka za norveški Elverum, ali i hrvatskog vratara Gorana Rajkovića

Sjajne vijesti stižu iz Norveške u kojoj je hrvatski rukometni vratara Goran Rajković zajedno sa svojim Elverumom, pobjedom u posljednjem kolu nad izravnim konkurentom Haslumom stigao do prve, povijesne titule prvaka te skandinavske zemlje. Dugogodišnji vratar Đakova i Nexea tako je morao otići na sjever Europe kako bi stigao do svog prvog trofeja...

Hrvatski rukometni vratar Goran Rajković pred početak ove sezone napustio je Hrvatsku te je svoju karijeru odlučio nastaviti u norveškom Elverumu, što se pokazao kao izvrstan potez, kako za njega tako i za taj rukometni klub.

Slika 2 od 2.

Elverumu je bilo potrebno 67 godina čekanja, za osvajanje prve i u svakom pogledu povijesne titule vladara norveškog klupskog rukometa. Odigrali su odličnu sezonu, izborili finale Kupa gdje su poraženi od FyllingenBergena, no u prvenstvu nisu dopustili niti jednoj drugoj norveškoj ekipi da bude bolja od njih.

U posljednjem kolu sve je bilo spremno za pravu sportsku dramu. Na domaćem terenu, pred rasprodanim tribinama i dvije i pol tisuće navijača Elverum je s dva boda viška dočekao drugoplasirani Haslum, ali i veliku prednost nosila im je i činjenica kako su u prvom međusobnom dvoboju ove sezone u gostima slavili s pet pogodaka razlike pa ih je i poraz s takvom ili manjom razlikom ostavljao na vrhu ljestvice.

Međutim, sve su riješili bez ikakvih problema. Nisu gostima dozvolili nikakvo iznenađenje, upisali su još jednu pobjedu (26:23) i tako na najbolji mogući način uzeli trofej.

Slika 1 od 1.

Hrvatski čuvar mreže Goran Rajković ugradio je značajan doprinos u ovaj sportski uspjeh Elveruma, minutažu je ravnopravno dijelio s kolegom Nergaardom, a upravo je vratarski učinak često bio presudan za ovosezonske uspjehe Elveruma.

"Bila je teška borba čitavu utakmicu, ali zasluženo smo stigli do pobjede pred našom fantastičnom publikom. Jednostavno su nas nosili do uspjeha čitavih 60 minuta," javio se kratko čitateljima Sportneta sa sjevera Europe Goran Rajković.

"Ovo je moj prvi naslov u karijeri, dobro se proslavilo, a Lazo Majnov i ja smo bili zaduženi za dobru atmosferu," poručio je Rajković, kojem je društvo u Elverumu i Makedonac Lazo Majnov, bivši igrač CO Zagreba.

Nakon velikog slavlja prve povijesne titule norveškog prvaka Elverum očekuje susret posljednjeg kola u skupini C Kupa EHF. U goste im u subotu stiže hrvatski Maribor Špelića, Tarabochije, Pešića i Svaline, koji je u borbi za prolaz u četvrtfinale tog natjecanja.

Norveška, Postenligaen, 22. kolo:
Elverum Handball Herrer - Haslum HK 26:23 (12:10)

Konačni poredak:
1. Elverum Handball Herrer 22 utakmice - 33 boda - rukometni prvak Norveške
2. Haslum HK 22 - 29 ...

Foto: Anita Hoiby Gotehus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!