Nogomet

Blaić: "U Kostreni nadoknaditi izgubljene bodove protiv Imotskog"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 22.03.2013.
Blaić: "U Kostreni nadoknaditi izgubljene bodove protiv Imotskog"
Foto: Martina Japundžić

Poslije iznenađujućeg gubitka domaćih bodova u prošlom kolu, nogometaše Šibenika očekuje neugodno gostovanje – kod Pomorca u Kostreni. Znaju dobro Šibenčani da ih ne čeka nimalo lagan zadatak, ali vjeruju kako mogu isprati gorak okus gubitka bodova u prošlom kolu, odnosno kako u Žuknici mogu do bod(ov)a.

Povratnik Pešić

"Pešić može igrati, nadam se da 45 minuta sigurno može izdržati. To je u ovom slučaju i dovoljno za mlađe igrače. Da li će Pešić početi utakmicu ili će ući s klupe, vidjet ćemo. Jedan od ta četiri mlađa igrača mora ispasti. Pešić je sigurno u krugu da počne utakmicu", kazao je Bulat o mladom Pešiću, povratniku u momčad nakon oporavka od prometne nesreće.

"Očekuje nas teška utakmica. Bez obzira na podbačaj protiv Imotskog cijeli je tjedan ekipa dobro radila, dobro smo se pripremili. Mislim da taj poraz nije puno utjecao na nas. Idemo u goste respektabilnoj ekipi. Njihov položaj na tablici, po meni, ne pokazuje pravu sliku o njima. Oni su jako dobra ekipa, ali mi ako smo sebi zadali nekakav cilj, a to je da budemo u vrhu tablice, moramo ići u Kostrenu na način da ostanemo u najmanju ruku neporaženi. Očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, da ćemo pokazati da s pravom spadamo u vrh ove Druge lige. Nadam se dobrom rezultatu, uz dobru igru koju su momci spremni pokazati", istaknuo je na konferenciji za novinare poslije zadnjeg treninga, a prije polaska na put pomoćni trener Ivan Bulat.

Početni sastav doživjet će promjene, dodao je pomoćni trener Narančastih: "Nedostaju Tomić i Španja zbog žutih kartona, Duje Ćaleta-Car je odsutan zbog reprezentacije. U kadar se vraća Pešić, a Vuk još nije dovoljno spreman za utakmice. Najvjerojatnije ćemo se vratiti formaciji s tri igrača u zadnjoj liniji. Mislim da glavni uzrok poraza protiv Imotskog nije to što smo igrali s četiri u liniji. A u Kostreni ćemo startati s tri igrača u obrani."

Do promjene će doći i na golu. Na pitanje hoće li u Kostreni braniti mladi Živković ili novopridošli Radošević, Bulat je odgovorio: "Sutra Radošević."

O Marinu Jakolišu

Pomoćnog trenera Šibenika novinari su na pressici pitali i o Marinu Jakolišu, velikom talentu koji čeka na priliku u seniorskoj konkurenciji. Bulat je o izuzetno nadarenom 16-godišnjaku kazao: "Marin je sigurno velika perspektiva kluba, igrač koji puno obećava. Znamo da ima tek 16 godina, da je pravo nastupa za seniorsku momčad stekao tek prije koji mjesec, u prosincu. S njim moramo oprezno, polako ga stavljati u vatru. Ja ne bih htio da on izgori u svojoj želji i svemu. Međutim, mi imamo ozbiljne planove s Marinom, on je jedan od naših perspektivnih igrača koji može napraviti velike stvari."

Od trojice igrača koji neće istrčati u Žuknici, dvojica su onih koji spadaju u kvotu igrača do 21 godine. Dodatan je to problem Šibenčanima u sastavljanju početnog sastava: "Naravno da nam to stvara dodatni problem. Pogotovo kad nedostaju dva igrača, neću reći standardna, među tim mlađim igračima. Tako da moramo gledati koja su tri mlađa i oko njih slagati ekipu. Imamo tri ili četiri igrača koja bi mogla uskočiti, mislim na te mlađe, pa ćemo oko njih slagati ekipu. U svakom slučaju, počet ćemo s tri igrača u obrani, u standardnoj formaciji od prvog kola nastavka prvenstva", kaže Bulat.

"Nedostajat će nam Španja i Tomić, koji su standardni u momčadi. Ali mislim da i bez njih imamo dovoljno dobru momčad da odigramo dobro i izvučemo povoljan rezultat kod Pomorca", optimist je povratnik u momčad, kapetan Zvonimir Blaić.

Izgubljeni domaći bodovi negdje se moraju nadoknaditi. Na pitanje je li to već u Kostreni, Blaić je odgovorio: "Ja se nadam da je. Mi idemo gore da to nadoknadimo."

Mislim da smo mi spremni. Treneri su napravili raspored i ja mislim da ćemo mi to bez problema izgurati i izvući povoljne rezultate iz sve tri utakmice", dotaknuo se Blaić i dvije sljedeće domaće utakmice koje slijede nakon Kostrene, Junaka i Solina.

Pomorac i Šibenik u Kostreni igraju ove subote u 15 sati.

Supersport Prva NL

1Zrinski 3151:15+3678
2Šibenik 3063:17+4673
3Vukovar '91 3049:32+1755
4Sesvete 3133:37-439
5Jarun 3134:45-1138
6Cibalia 3135:50-1537
7Dubrava 3133:43-1035
8Dugopolje 3035:43-833
9Croatia Zmijavci 3036:44-832
10Orijent 3134:48-1431
11BSK Bijelo Brdo 3127:43-1628
12Solin 3133:46-1324

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!