Nogomet

Štimac: "Odluku o Kovačiću 'prelomio' sam sinoć, odigrao je za desetku"

Marin Vuković • petak, 22.03.2013.
Štimac: "Odluku o Kovačiću 'prelomio' sam sinoć, odigrao je za desetku"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac u prvom je obraćanju medijima u programu Hrvatske radiotelevizije otkrio kako je odluku o uvrštenju Matea Kovačića u početni sastav donio sinoć, te ocijenio kako je cijela momčad odigrala za desetku i zahvalio navijačima za podršku.

"Velika je ovo pobjeda Hrvatske, ali ne bi bila moguća bez ove sjajne podrške navijača. Pozivam ih da i dalje ostanu uz nas jer bez njih ne možemo", rekao je Igor Štimac za Hrvatsku radioteleviziju neposredno nakon završetka utakmice u kojoj je Hrvatska svladala Srbiju s 2:0.

Kao iznenađenje odjeknula je odluka da u početnom sastavu zaigra Mateo Kovačić umjesto Ognjena Vukojevića, no mladi je veznjak Intera u potpunosti opravdao povjerenje i oduševio izbornika.

"Odluku o Kovačiću 'prelomio' sam sinoć i on je odigrao za desetku. Gledajte, mi moramo stvarati, mi moramo davati priliku igračima. Kovačić je bio sjajan u Dinamu, skupo ga je platio Inter, gdje će uskoro biti glavni nositelj igre, mi moramo stvarati momčad jer želim jednoga dana svom nasljedniku ostaviti jednako dobro stanje kakvo sam i ja zatekao, ako ne i bolje", objasnio je Štimac, dodavši kako ne želi pojedinačno ocjenjivati igrače.

"Svi su večeras odigrali za desetku, ne želim tražiti zamjerke večerašnjoj izvedbi nakon koje je na leđa pala Srbija", kazao je izbornik za HRT.

Ivan Rakitić vjeruje kako je pobjeda Hrvatske posve zaslužena i također zahvaljuje navijačima za sjajnu podršku s tribina. "Zaslužili smo pobjedu, radili smo za to, pripremali se, a pred punim stadionom još je triput slađe", rekao je Rakitić.

"Nijedna pogreška ne dolazi sama od sebe, treba ih tražiti i potaknuti i mi smo to i činili. Bili smo spremni boriti se i ta je pogreška Srbije došla. Mislim da smo dali sve od sebe i zasluženo pobijedili."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00823.03.2013. u 11:58
    uz mandzu i olica, raketa i modrinjo igraci utakmice, a kova odigrao vrhunski
    johnny008
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 00:59
    Bila sam malo skeptična oko Kove, ali samo iz jednog razloga jer mu je to ipak debi i to u jednoj vrlo specifičnoj utakmici. Na kraju je bio fenomenalan, dobro su se nadopunjavali on i Luka, samo neka ga Štimac i dalje nastavi stavljat u prvu i bit čemo sve bolji i bolji. Ne mogu dočekat da ga opet... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 21:09
    Nije sporno kod Štimca bilo njegovo znanje nego nešto drugo, ali uživajmo u pobjedi. Hvala igračima, ovako se igra za svoju reprezentaciju, uz znanje koje imaju i ovakvu borbenost samo nebo je granica.
    Obrisan korisnik
  • Tonco22.03.2013. u 21:03
    Stimac bili smo stvarno ostri na pocetku tvog mandata, ali dokazo si da si stvarno izvrstan izbornik, svaka cast!
    Tonco
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 20:42
    malo koji igrač u svijetu ima onakav prodor kroz sredinu i lakoču prolaska kroz tri ili više igrača ko KOVA,samo mu fale malo bolja riješenja kad to napravi ili pokoji šut!!!
    Obrisan korisnik