Ostali sportovi

Ude peti, Seligman sedmi na Svjetskom kupu u Cottbusu

Sportnet • subota, 23.03.2013.
Ude peti, Seligman sedmi na Svjetskom kupu u Cottbusu

Filip Ude zauzeo je peto (14,150 bodova), a Robert Seligman sedmo mjesto (13,875) u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Cottbusu. Obojica su pali sa sprave.

Ude je pao na novom elementu, najtežem elementu u pravilniku konja s hvataljkama. Busnariju, jedinom elementu G težine. Prvi put ga je izvodio na natjecanju, no prvi pokušaj nije uspio.

Seligman je sa sprave sišao na pretposljednjem elementu, prehodu naprijed. Zlatni je Belgijanac Donna Donny Truyens, srebrni Kinez Yang Zhang, a brončani Slovenac Sašo Bertoncelj.

Novi turnir Svjetskog kupa je već od srijede u Dohi (27-29. ožujka). Tamo će nastupiti europski viceprvak na preči, Marijo Možnik, brončani juniorski parteraš na EP prošle godine Andrej Korosteljev, te na konju s hvataljkama Kristijan Vugrinski.

"Pao sam kao kruška. Katastrofa. A super sam odradio zagrijavanje, u odlično sam formi, no onda smo se načekali dok su nas predstavljali, pa me je komentator u dvorani najavio kao Slovenca, pa sam mu morao objašnjavati da sam ja Hrvat... Nije bio moj dan. Kad sam došao na spravu bio sam potpuno prazan, hladan. Ne mogu biti razočaran, ali sam ljut, jer sam baš dobro spreman. Mogao sam osvojiti zlato. Ali ne, ja padnem... Ništa, ovo je bila svejedno odlična priprema za Europsko prvenstvo koje nas čeka", komentirao je nakon finala Robert Seligman.

Rezultati finala - konj s hvataljkama
1. Donna Donny Truyens (Bel) 15,325
2. Yang Zhang (Kin) 15,000
3. Sašo Bertoncelj (Slo) 14,825
4. Alberto Busnari (Ita) 14,350
5. Filip Ude (HRV) 14,150
6. Glen Ishino (SAD) 14,125
7. Robert Seligman (HRV) 13,875
8. Dmitrijs Trefilovs (Lat) 13,825

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!