Nogomet

Štimac: "Zadatak nije bila ljepota već pobjeda"

Ivana Strahija • subota, 23.03.2013.
Štimac: "Zadatak nije bila ljepota već pobjeda"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac pobjedu je nad Srbima na Maksimiru proslavio u krugu obitelji te je nakon prospavane noći kazao da ga ni malo ne brine nedostatak ljepote u igri pokazanoj u petak.

"Zadatak na jučerašnjoj utakmici bila je samo pobjeda, za hrvatski narod, a ne ljepota. To je ostvareno", kazao je Večernjem listu Igor Štimac, koji je pobjedu proslavio u Splitu, u krugu obitelji.

Ponosan je Štimac i na navijače, jer problema, kojih su se svi plašili, nije bilo. "Pokazali smo svima koji su sumnjali i prijetili nam, da možemo bez nereda, bravo za sve koji su navijali za nas na trgovima i ulicama."

Što pak se igre tiče, posebno je izbornik istaknuo 18-godišnjeg Matea Kovačića, kojeg je u posljednji trenutak ubacio u prvih 11: "Svojom je izvedbom na utakmici pokazao da će biti jedan od velikana ove reprezentacije. Ne bojim se gurnuti debitante u igru, to sam pokazao i ranije, a Mateo je prvu postavu zavrijedio onime što je pokazao na treningu."

Koliko god pobjeda protiv Srbije bila velika, a slavlje važno, izbornik je već okrenut novom izazovu, utakmici protiv Walesa. "Moramo odlučiti što ćemo učiniti zbog ozljede Nike Kranjčara, cijeli dan razmišljam o Walesu i kako ćemo tamo pobijediti. Tri boda moramo donijeti iz Swansea bez obzira na sastav", zaključio je Štimac.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • terrible24.03.2013. u 09:51
    igra nije bitna dok nas ide rezultat. nek nešto zaškripi slučajno i opet ćemo svi biti izbornici :) (al to samo govori o nama samima ;) )
    terrible
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 07:29
    Ramsey nije tako opasan ako si imalo pratio Arsenal zadnje dvije sezone, od one ozljede je daleko od onog Ramseya koji je bio talent na jednakoj razini kao Wilshere... Svejedno on je Walesu jedan od glavnih igrača bio i dobro je što ga nema...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 07:17
    Protiv Walesa prekopirati izvedbu iz Osijeka, kada smo tukli valjda 30 puta prema njihovom golu, a katastrofe ih je spasio vratar. I onda nema zime. Posao je lakši time što nema opasnog Ramseyja iz Arsenala.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 01:15
    tako je bitni su bodovi, treba se iz Walesa vratit i sa 0-1 ćemo biti super zadovoljni
    Obrisan korisnik
  • cameosis23.03.2013. u 23:52
    bolje tri-četiri komada za miran tok igre.
    cameosis