Nogomet

Kovač: "Tražimo disciplinu i odgovornost u nogometu i životu"

Ivana Strahija • nedjelja, 24.03.2013.
Kovač: "Tražimo disciplinu i odgovornost u nogometu i životu"
Foto: Ivana Strahija

U nedjelju od 18 sati će hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu igrati protiv vršnjaka iz Švedske, a susret će novom izborniku, Niki Kovaču, poslužiti kako bi se njegovi izabranici što bolje pripremili za ono što slijedi u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. godine...

Od početka tjedna su mladi hrvatski reprezentativci na sjeverozapadu Hrvatske. Stacionirani, kao i s prijašnjim izbornicima, u Toplicama Sveti Martin, mladi reprezentativci naporno su radili kako bi bili spremni za nedjeljni susret. Izbornik Niko Kovač je Svetim Martinom na Muri oduševljen i sa svojim je momcima, kako kaže, radio na svim elementima nogometne igre. Na žalost, tijekom trenažnog razdoblja ostao je bez mladog igrača Zadra Luke Begonje, koji se ozlijedio.

"Već smo odigrali jednu utakmicu s Talijanima, no moj brat Robert i ja smo tek ušli u reprezentaciju i moramo upoznati igrače, pa nam je to prvi cilj", kaže Kovač u najavi susreta sa Šveđanima. "Želimo vidjeti tko nam odgovara, tko može ispratiti naše zahtjeve. Očekujem da ono što smo trenirali u proteklih pet-šest dana bude vidljivo u utakmici. Mi imamo svoj stil rada i stil igre kojeg tražimo. Naravno, najvažnije je da budemo sto posto spremni za Lihtenštajn i prvu kvalifikacijsku utakmicu."

Baza

Kovač od Svetog Martina neće napraviti svoju bazu, kako je to učinio Dražen Ladić: "Mislim da ćemo ipak igrati po cijeloj Hrvatskoj i da je logičnije ljeti biti u unutrašnjosti, a zimi na moru. Imat ćemo četiri domaće utakmice u ovom ciklusu."

U Šveđanima je Kovač našao pravog protivnika: "Baš smo željeli nekog jakog, s organiziranom igrom. Lakše je igrati protiv slabijih, no to ne pruža pravi uvid u stanje ekipe."

Što se pak načina igre tiče, izbornik kaže: "Varirat ćemo, imamo dva sistema, no počet ćemo s jednim zadnjim veznim, dva krilna i jednim centarforom, sustav 4-1-4-1. Naravno, u fazi obrane svi sudjeluju, kao i u fazi napada, nema više stroge podjele u modernom nogometu, svi moraju."

Ipak mu je najvažnije na travnjaku vidjeti: "Disciplinu i odgovornost. To nije samo nogometna priča, već i životna, želimo pripremiti momke za budućnost, dajemo im informacije da budu spremni kad jednom odu iz Hrvatske, igrati vani."

Susret počinje u 18 sati, igra se na Varteksovom stadionu, a trebali bi suditi Igor Pristovnik, Igor Kramar i Igor Križarić. Stadion je pred susret posebno uređen, a specijalno su sređene svlačionice.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis24.03.2013. u 15:21
    "trebali bi suditi igor pristovnik, igor kramar i igor križarić"svi smo mi nakon pobjede igor, hahaha
    cameosis