Nogomet

Halilović: "Imamo kvalitetu za veliki rezultat, nećemo stati samo na Euru"

Josip Tolić • nedjelja, 24.03.2013.
Halilović: "Imamo kvalitetu za veliki rezultat, nećemo stati samo na Euru"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina Ivan Gudelj nakon osiguranja nastupa na završnici Europskog prvenstva u Slovačkoj izjavio je kako je skupina bila vrlo teška, ali su njegovi izabranici zasluženo prošli među osam najboljih. Prvo ime njegova kadra Alen Halilović, pak, najavljuje kako neće stati samo na tome.

Minimalnom pobjedom nad Francuskom u susretu drugog kola kvalifikacijske skupine 1 u Dugopolju hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina izborila je plasman na Europsko prvenstvo što se od 5. do 17. svibnja održava u Slovačkoj.

Kolo prije kraja izabranici Ivana Gudelja prikupili su šest bodova u skupini s Francuskom, Španjolskom i Belgijom i nitko ih više ne može prestići.

Halilović najavljuje veliki rezultat na Euru

Najveća zvijezda Hrvatske U-17 Dinamov je veznjak Alen Halilović koji sa svojim vršnjacima uživa u sjajnim igrama i ne opterećuje se pričama oko A-reprezentacije. Smatra da ovo nije krajnji domet ove vrste.

"Nećemo na tome stati. Imamo kvalitetu za veliki rezultat. Osigurat ćemo i to, nećemo stati na Euru", rekao je talentirani Alen.

"Skupina je bila jako teška, sa Španjolskom i iznimno jakom Francuskom, ali mi smo pokazali kvalitetu i zasluženo se plasirali dalje. Ponosan sam na ove dečke, odigrali su sjajno", izjavio je nakon pobjede nad Francuzima izbornik Gudelj.

"Protiv Španjolske smo preživjeli uz dva crvena kartona, a protiv jako dobre Francuske smo sjajno odigrali. Neću nikoga izdvajati, svaka čast momcima. Neka uživaju u ovoj pobjedi", dodao je.

Sjajna izdanja perspektivnih hrvatskih nogometaša Gudelja su uvjerila u činjenicu kako će budućnost starijih starosnih kategorija biti blistava.

"I ova je utakmica je pokazala da ne trebamo strahovati za hrvatski nogomet. Čestitam mojim igračima i publici na podršci. Siguran sam da ćemo se na Europskom prvenstvu u Slovačkoj boriti za sam vrh", zaključio je.

Za Hrvatsku je ovo tek drugi nastup na završnici Europskog prvenstva U-17 od 2002., kad je UEFA uvela takav format. Prije osam godina u Italiji Ivan Kelava, Nikola Kalinić, Milan Badelj i društvo, također pod vodstvom Ivana Gudelja, završili su na četvrtom mjestu nakon što su u borbi za broncu izgubili od domaćina nakon produžetaka 2:1.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!