Automoto

Hamilton: "Rosberg je zaslužio moje mjesto", Rosberg: "Hamilton mi ništa ne duguje"

Borna Rupnik • nedjelja, 24.03.2013.
Hamilton: "Rosberg je zaslužio moje mjesto", Rosberg: "Hamilton mi ništa ne duguje"
Foto: EPA

Lewis Hamilton osvojio je treće mjesto na Velikoj nagradi Malezije, ali iza njega je ostao Nico Rosberg, momčadski mu kolega za kojega i sam britanski vozač priznaje da je ovoga puta bio brži...

Utrka u Sepangu izazvala je buru u taboru Red Bulla, ali ni Mercedes neće potpuno mirno spavati. Naime, odlukom iz boksa Nico Rosberg nije smio prestići Lewisa Hamiltona i tako se domoći treće stepenice na pobjedničkom postolju.

Nico Rosberg: "Ovo je momčadski sport i poštujem odluku. Velika je stvar što smo završili treći i četvrti te što smo pružili otpor Red Bulu. Shvaćam da je momčad željela mirno dovršiti utrku i da bi odluka bila ista da sam ja bio ispred Hamiltona. Bit će još prilike za naš međusobni obračun na stazi. Ja sam pokazao fair-play i ne mislim da mi Hamilton nešto duguje. Dio mene želi dati puni gas, no vrijeme za moja postolja će doći, a treba cijeniti rad svih u Mercedesu koji ulažu svoj život u ove bolide".

"Iskreno, Rosberg je trebao stajati ovdje umjesto mene", priznao je britanski vozač, bivši svjetski prvak, primajući čestitke za osvojeno treće mjesto.

"Rosberg je bio brži u utrci, a pokušali smo nekako držati korak s Red Bullom. No, morao sam čuvati gume i paziti na potrošnju goriva", objašnjavao je Hamilton poslije prolaska ciljem.

Pritom je izrazio vjeru kako će momčad Mercedesa pronaći način da nekako uzvrati Rosbergu učinjenu uslugu: "Rosberg se pokazao kao sjajan momčadski kolega. Razgovarat ću sa šefovima ili se ispričati Rosbergu. Već sam mu rekao da je napravio fantastičan posao".

"On je zaslužio moje mjesto, makar je logična bila i odluka da čuvamo svoje pozicije. No, Rosberg je pametniji i bolje je kontrolirao utrku od mene. Hoću li ga pustiti ispred sebe u budućnosti? Vjerojatno hoću", komentirao je Lewis Hamilton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric25.03.2013. u 12:38
    i bogami je zasluzio, mozes samo dalje gledat u pod....
    matbaric
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 11:09
    u suhim uvjetima mercedes nije kokurentan, lotus i ferarri su zasad najbolji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 00:38
    Niko gospodin, Weber gospodin, pa čak i Hamilton ispo ok...Vettel p****
    Obrisan korisnik
  • danchy24.03.2013. u 14:26
    Oni će biti konkurencija Red Bullu jedino u novinama i po broju novinskih članaka, a na stazi jako teško... Ako se Alonso i Kimi ne uključe u utrku mogli bi gledati jako dosadnu sezonu
    danchy
  • Špeki1624.03.2013. u 13:18
    Bravo Hamilton i Rosberg! Čini mi se da će njih dvojica činiti veliku konkurenciju Red Bullu ove godine!
    Špeki16