Rukomet

Nantes Stefana Vujića izravno u polufinalu, hrvatski Maribor ostvario povijesni uspjeh

Damir Žbulj • nedjelja, 24.03.2013.
Nantes Stefana Vujića izravno u polufinalu, hrvatski Maribor ostvario povijesni uspjeh

Poznati su svi parovi četvrtfinala Kupa EHF, nakon što su odigrane i posljednje utakmice po skupinama. Fantastičan uspjeh ostvario je i hrvatski Maribor Pešića, Špelića, Svaline i Tarabochije, koji je bez obzira na poraz osigurao mjesto u nokaut fazi. Tamo neće biti poljske Wisle Marina Šege koja je porazom kod danskog Holstebroa završila svoj ovosezonski europski put. Od natjecanja se oprostila i švedski Eskilstuna Guif Luke Sokolića, dok je Stefan Vujić sa svojim Nantesom stigao do pobjede u posljednjem kolu, ali njihovo mjesto na završnom turniru ionako je osigurano, jer se Final Four održava u njihovoj dvorani...

Zakomplicirala je malo europska krovna rukometna organizacija pravila oko prolaska u završnicu ovogodišnjeg natjecanja u Kupu EHF-a. Pošto je odlučeno kako Nantes, kao domaćin završnog turnira, ima osigurano mjesto u polufinalu, iako je sasvim dobro gurao u svojoj skupini i to na drugoj poziciji iza njemačkog Magdeburga, odlučeno je kako će se u četvrtfinalu naći šest klubova u tri okršaja koja će pobjednicima osigurati mjesto na Final Fouru.

Tako su kao pobjednici skupina svoje mjestu u ždrijebu, koji će se održati 26. ožujka, našli njemački Frisch Auf Göppingen, Rhein Neckar Löwen i SC Magdeburg, danski Team Tvis Holstebro te kao dvije najbolje drugoplasirane ekipe (nisu se računale utakmice protiv najslabije ekipe u skupini) Maribor Branik i još jedna danska momčad, KIF Kolding.

Povijesni uspjeh Maribora

Maribor je imao jednostavnu računicu, pobjedom u posljednjem kolu skupine C sigurno bi osigurali svoje mjesto u četvrtfinalu, dok su porazom čekali rasplet iz ostalih skupina. Rezultati su ih pomazili te su bez obzira na slabo izdanje kod norveškog Elveruma stigli do povijesnog uspjeha za svoj klub.

Domaćin je s druge strane prije samo nekoliko dana ostvario svoj fantastičan uspjeh, po prvi puta u 67-godišnjoj povijesti stigli su do titule prvaka svoje zemlje te su pred svojim navijačima, bez nekoliko standardnih prvotimaca, ipak željeli proslaviti taj uspjeh.

Na najbolji mogući način to su i ostvarili, pobjedom su se oprostili od Kupa EHF, a sjajan je bio njihov hrvatski vratar Goran Rajković, koji je Mariborčanima zaustavio čak 16 lopti. Gosti iz Slovenije ipak su i bez bodova iz Norveške tako osigurali svoje mjesto u četvrtfinalu. Ivan Pešić imao je 13 obrana, dobar je bio Svalina s pet postignutih golova, Špelić je zabio četiri pogotka, Tarabochia dva, za konačnih 30:27.

Wisla Marina Šege trebala je pobjedu kod danskog Holstebroa, no, poraženi su minimalno, 27:26. Šego je obranio osam lopti, ali nije to bilo dovoljno da spasi svoju ekipu i pomogne joj u prolasku do četvrtfinala.

Nantes Stefana Vujića slavio je na gostovanju kod turskog Bešiktaša, dok je Luka Sokolić sa svojom švedskom ekipom Eskilstuna Guif natjecanje u skupini A završio sa šest poraza. Sokolić je, uz dva isključenja, u porazu kod Cimosa u Kopru postigao i jedan pogodak.

Kup EHF, šesto kolo:

Skupina A:
Frisch Auf Göppingen - Naturhouse La Rioja 32:31
Cimos Koper - Eskilstuna Guif 30:27
Poredak: Frisch Auf Göppingen 10, Naturhouse La Rioja 8, Cimos Koper 6, Eskilstuna Guif 0

Skupina B:
Tatran Prešov - KIF Kolding 29:22
Motor Zaporožje - Rhein-Neckar Löwen 25:29
Poredak: Rhein-Neckar Löwen 10, KIF Kolding 6, Tatran Prešov 6, Motor Zaporožje 2;

Skupina C:
Elverum - Maribor Branik 30:27
Holstebro - Wisla Plock 27:26
Poredak: Team Tvis Holstebro 8, Maribor Branik 7, Orlen Wisla Plock 6, Elverum 3;

Skupina D:
Bešiktaš - Nantes 21:24
Stiinta Bacau - Magdeburg 29:30
Poredak: Magdeburg 11, HBC Nantes 9, Stiinta Bacau 2, Bešiktaš 2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli24.03.2013. u 21:41
    kakvi neviđeni kreteni... pa kad pomisliš da su napokon nešto dobro napravili, izmjene j... pravila usred natjecanja s tim da jedan klub ide izravno u polufinale... pa treba ih sve streljat
    markoli