Nogomet

Prosinečki: "Hrvatska je ostvarila trijumf koji je vjerojatno vrijedan puta u Brazil"

Ivor Krapac • nedjelja, 24.03.2013.
Prosinečki: "Hrvatska je ostvarila trijumf koji je vjerojatno vrijedan puta u Brazil"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

S već arhiviranom pobjedom nad Srbijom, hrvatska reprezentacija okrenula se nastavku puta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Tri boda za dodatni odmak jednom od konkurenata imala su veliku važnost, a Robert Prosinečki, nekadašnji hrvatski reprezentativac i član stručnog stožera reprezentacije za izborničkog mandata Slavena Bilića, smatra da bi ta pobjeda mogla biti vrijedna hrvatskog odlaska na SP...

Robert Prosinečki u posljednje vrijeme odlično gura na klupi turskog prvoligaša Kayserispora, a poslije trenerskih epizoda u Crvenoj zvezdi i u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije, tijekom izborničkog mandata Slavena Bilića, nekadašnji hrvatski reprezentativac je s dosta dobrim uvidom u stanje u oba tabora u razgovoru za srpski list Sport otkrio što misli o pobjedi Hrvatske nad Srbijom u petak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Po mišljenju Prosinečkog, izabranici Igora Štimca osvojili su tri boda koja imaju veliku težinu.

"Nije lako nositi teret da pod svaku cijenu moraš doći do pobjede. I jedni i drugi htjeli su čekati kikseve", rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac o utakmici: "Srbija je, eto, s dva gola platila svoje greške, a Hrvatska je ostvarila trijumf koji je vjerojatno vrijedan plasmana na SP u Brazilu."

"Nitko nije htio riskirati, a u takvoj predstavi u prvi plan izbija samo rezultat, dok se sve ostalo zaboravlja", dodao je Prosinečki, izdvajajući hrvatski dolazak u vodstvo pogotkom Marija Mandžukića, s iskorištenom pogreškom Aleksandra Kolarova: "Vodeći pogodak utjecao je na daljnji tijek utakmice. Poslije povećanja prednosti domaćina, priča se bližila kraju."

Gostujuća reprezentacija je u drugom poluvremenu imala nekoliko prilika, ali... "Pletikosa je znao spustiti rampu. Srbi su se pokušavali iskupiti, ali nisu uspjeli, pokazujući slabosti kakve su svojstvene ekipama koje imaju mlade igrače. Svakako su skupo platili školu", opisao je Prosinečki, dodajući da Siniša Mihajlović zna zbog čega je na Maksimiru izveo sastav Srbije koji je mnogima bio iznenađujuć.

"U svakom slučaju, kvaliteta obje selekcije je puno veća od prikazanog u Zagrebu", zaključio je Robert Prosinečki.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 15:26
    Kako bi bilo lijepo osvojiti ta tri boda i doći opet na vrh.....
    Obrisan korisnik
  • narada10825.03.2013. u 11:05
    Pa to cjelo vrijeme pričam, ljudi, da treba izbjeći to doigravanje. Pustite to postavljenje za nositelja, ja ne bih rado igrao niti protiv Ibrahimovića niti Crne Gore (odn. Engleske što je realnije).
    narada108
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 10:06
    U play-offu ima nositelja i osnova je Fifa ljestvica. Ako ne bude nekih iznenađenja, onda će u play-off-u završiti kao nositelji Portugal, Grčka, Francuska i Belgija te dobiti protivnika između Bugarska/Danska, Švedska/Irska, Rumunjska/Mađarska i Crna Gora/Ukrajina.
    Obrisan korisnik
  • nidjo151025.03.2013. u 08:37
    ne bi sigurno išli na španjolsku ili portugal jer bi svi bili nositelji u doigravanju,jedino ako je možda fifa ukinula to s nositeljima
    nidjo1510
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 00:58
    Ma ništa mi nismo napravili imamo isto bodova kao i Belgija možemo ostati drugi pa ići na španjolsku ili portugal,tak ništa nam se neće poklopiti
    Obrisan korisnik