Košarka

Barać dvostruko dvoznamenkast u pobjedi Anadolu Efesa

Ivor Krapac • nedjelja, 24.03.2013.
Barać dvostruko dvoznamenkast u pobjedi Anadolu Efesa
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativni centar Stanko Barać bio je među najistaknutijima na putu do uvjerljive pobjede Anadolu Efesa u jedinoj nedjeljnoj utakmici 23. kola turskog prvenstva. Barać se istaknuo double-doubleom, s dvoznamenkastim brojem poena i skokova...

Anadolu Efes u nedjelju nije imao problema u dolasku do gostujuće pobjede u turskom prvenstvu. Momčad Oktaya Mahmutija je u 23. kolu sa 78:46 bila bolja od Erdemira, a iz hrvatskog kuta gledanja, dobra vijest bio je kvalitetan učinak Stanka Baraća. Hrvatski reprezentativni centar je svoje 24 minute na parketu iskoristio za 12 poena uz 4/10 za dvicu i 4/6 iz slobodnih bacanja, a tome je dodao 13 skokova i dvije blokade.

Efes je vrlo rano pokazao domaćoj momčadi kako će ova utakmica izgledati. Gosti su otvorili susret s 15:1, a nakon što u prvom poluvremenu ta prednost nije značajnije padala, s 36:20 na kraju druge četvrtine, dominacija Mahmutijeve momčadi nastavljena je i u preostalih 20 minuta.

Duško Savanović ubilježio je 16 poena, a Jordan Farmar 12 poena, po pet skokova i asistencija za Anadolu Efes. Domaći su u neefikasnom nastupu imali samo dvojicu dvoznamenkastih strijelaca. Melih Mahmutoglu završio je s 11 poena, a Gerrod Henderson s 10 poena i šest skokova.

Efes se ovom pobjedom učvrstio na četvrtom mjestu ljestvice, s omjerom 19-4. Ispred njih su Fenerbahče Ülker, Banvit i Galatasaray, svi s 19-3.

Turska BEKO liga, 23. kolo:
Erdemir - Anadolu Efes 46:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!