Nogomet

Kovač: "Čvrsta obrana i brza tranzicija će nam biti zaštitni znak"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 25.03.2013.
Kovač: "Čvrsta obrana i brza tranzicija će nam biti zaštitni znak"
Foto: Ivana Strahija

Hrvati su u Varaždinu pobijedili Šveđane s 3:0, a igra koju su pokazali, unatoč snijegu i teškom terenu, bila je vrlo dobra. Izbornik Niko Kovač bio je izuzetno zadovoljan.

"U drugome dijelu susreta bili smo izjednačeniji u snagama no u prvom, imali smo dobrih momenata, ali je Hrvatska je otišla na 3:0 i time je utakmica bila završena na nas", priznao je poraz švedski izbornik Hakan Ericson.

No, uz loše vremenske prilike Ericson se osvrnuo i na ozljede protiv Portugala, zbog kojih je u susretu u Varaždinu bio bez trojice igrača. "Mogli smo biti u kampu u Španjolskoj, no željeli smo odigrati protiv Hrvatske, ta nam je utakmica važna za pripreme. A protiv vremenskih prilika se ipak ne može."

Imao je Ericson još jednu zamjerku, na suce susreta: "Nije u redu to što je ovakvu utakmicu lošijom učinio sudac, koji je dopustio hrvatskom igraču da vrlo grubo nasrće na našega. No naravno, nismo izgubili radi toga."

Niko Kovač je zahvalio švedskom kolegi na dolasku i na utakmici te je kazao kako putovanje od 14 sati sigurno nije bilo lako. "Šveđanima se vidio umor u prvom poluvremenu, no u drugom su se digli te smo mi imali par problema. Sve u svemu mi smo pokazali što smo trenirali cijeli tjedan, pa mogu reći da sam jako zadovoljan. Za trenera je vrlo značajno da se to dogodi."

Na Sportnetovo pitanje o tome koliko poznaje igrače s obzirom da je tek nedavno preuzeo reprezentaciju i mogu li se u budućnosti očekivati i nova imena, Kovač je kazao: "Idemo redovito na HNL utakmice, pratimo utakmice i na televiziji, neće nam nitko promaknuti. Uspjeli smo sada Robert i ja upoznati igrače i naša će suradnja s njima u budućnosti biti još i bolja."

Što se prikazane igre tiče, Kovač je istaknuo: "Obrana je bila odlična, organizirana, čvrsta. Na tome smo posebno radili, tražili smo kroz naše brze igrače brzu tranziciju nakon osvojene lopte. To nam mora biti karakteristika, zaštitni znak, imamo brze igrače koji znaju sačuvati loptu."

I uistinu su pokazali mladi hrvatski reprezentativci sjajne stvari na Varteksovom stadionu u nedjelju, pa se braći Kovač treba čestitati. Koliko je utjecaja na početni uspjeh imala dobra suradnja izbornika i trenera? "To je jedinstvena situacija u svijetu nogometa, Robert i ja smo skupa otkako smo bili klinci, slažemo se 100 posto, ali cijeli stožer funkcionira sjajno."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 19:23
    Puna podrška Niki a i njegovom bratu također :)!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 19:21
    Kovac za ministra hahaaha
    Obrisan korisnik
  • Gustavo Fring25.03.2013. u 19:00
    polako postaje jasno tko je zaslužan za onaj prvi bilićev mandat
    Gustavo Fring
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 18:59
    Sa Kovačom je došla čvrsta ruka i Njemačka disciplina a to je bilo preko potrebno našim mladima da konačno ispliva sva raskoš Hrvatskog talenta.Sada sam više nego ikad uvjeren da imamo lijepu nogometnu budućnost...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 18:15
    s Kovačem je napravljen pun pogodak.Dečki itekoliko mogu naučiti od istinske i prekaljene zvvijezde
    Obrisan korisnik