Košarka

Koponenova trica za pobjedu Himkija, odlična utakmica Krešimira Lončara

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.03.2013.
Koponenova trica za pobjedu Himkija, odlična utakmica Krešimira Lončara
Foto: EPA

U posljednjem susretu grupne faze VTB lige Himki je na svom parketu upisao pobjedu protiv Krasnje Krilje 82:81 čime je osigurao prvo mjesto u svojoj skupini i nastup u četvrtfinalu. Krasnje Krilja će u osminu finala s trećeg mjesta i igrat će za četvrtfinale protiv Triumfa...

Posljednji susret grupne faze VTB lige odigrali su Himki i Krasnje Krilja. Ovo je bila važna utakmica za obje momčadi jer je izravno odlučivala o sudionicima u osmini finala i četvrtfinalu, a Himki je za izravan prolaz u četvrtfinale trebao pobjedu dok ga je poraz ostavljao na trećem mjestu čime bi trebao igrati i osminu finala, a Krasnje Krilja bi tako završila kao druga.

U neizvjesnom dvoboju domaćin je na kraju ipak slavio zahvaljujući trici Finca Petterija Koponena koji je pogodio za konačnih 82:81 nakon čega su gosti imali minutu odmora i posljednji napad, ali nisu bili uspješni.

Prvo je James Augustine blokirao pokušaj Andrea Smitha, lopta je ponovno pripala gostima, ali niti Chester Simmons nije bio uspješan i Himki odnosi pobjedu.

U ovoj važnoj pobjedi predvodili su ga Krešimir Lončar koji je za 34 minute ubacio 16 poena (6/8 za dva) uz sedam skokova i dvije asistencije, Petteri Koponen sa 16 poena (5/10) te Sergej Monja s 14 poena (5/7), pet skokova i četiri blokade. Zoran Planinić je za 30 minuta ubacio osam poena (4/6 za dva) uz tri asistencije i dva skoka.

Kod gostiju Chester Simmons je ubacio 17 poena (6/12) uz pet skokova, Andre Smith 15 poena (6/13) uz 11 skokova, a Aaron Miles 13 poena (4/7) uz deset asistencija i sedam skokova.

Parovi osmine finala:
VEF Riga - Astana
Krasnje Krilja - Triumf
Spartak St. Peterburg - Nižni Novgorod
Lokomotiv Kuban - Doneck

Parovi četvrtfinala:
Himki - VEF/Astana
CSKA Moskva - Krasnje Krilja/Triumf
Žalgiris - Spartak/NN
Uniks Kazan - Lokomotiv/Doneck

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 13:54
    Točno. Nije bilo lige. To sam pomješao. Ali već se tada tamo vrtila velika para.
    Obrisan korisnik
  • narada10826.03.2013. u 12:42
    @jason pa skoro bih se slozio šta se usporedbe tiče. Samo ne štima to sa Giričekom i Skelinom, jer je VTB osnivana 2008, a npr. Giriček je igrao za CSKA 2001-2002.
    narada108
  • Obrisan korisnik26.03.2013. u 08:15
    To je najjača liga u Europi. Za nijansu su pretekli Španolce. A budžeti klubova su strava.Sjećam se kad su Giriček, Skelin i Lončar tamo otišli igrati kako je bilo posprdnih komentara....Čak se i publika probudila - tj. nije više kazalište.
    Obrisan korisnik
  • narada10825.03.2013. u 20:19
    E j..i ga, kako su zemlje koje baš nisu u najboljim političkim odnosima uspjele izgraditi tako kvalitetnu ligu. Baš gledao pre neki dan, naši najbolji ABA ligaši bi se tamo valjda morali boriti za to bitno 6. mjesto.
    narada108