Tenis

Berdych spašavao meč lopte protiv Kolumbijca, Tsonga rutinski preko Nieminena

Branimir Korać • utorak, 26.03.2013.
Berdych spašavao meč lopte protiv Kolumbijca, Tsonga rutinski preko Nieminena
Foto: EPA

Odrađeni su svi dvoboji trećeg kola Miamija, a Tomaš Berdych je još jednom bio blizu ispadanju. Ovaj put je spasio dvije meč lopte protiv Falle. Za razliku od njega Andy Murray i Jo-Wilfried Tsonga svoj su posao odradili u dva seta iako niti Murray nije imao šetnju...

Osmopostavljeni Richard Gasquet dohvatio je četvrto kolo pobjedom protiv Rusa Mihaila Južnog u dva seta za nešto manje od sat i pol igre. Prvi set Gasquet je osvojio uz jedan break, odlično je krenuo u drugi i s dvostrukim breakom je poveo 3:0 da bi Južni uspio anulirati zaostatak i povesti 4:3. Međutim, nije uspio nastaviti u tom ritmu, vrlo brzo je ponovno izgubio servis i ovaj put je Gasquet mirno priveo meč kraju.

Identičnim rezultatom, ali ipak nešto lakše do četvrtog kola je stigao Nicolas Almagro koji je igrao protiv Davida Goffina. Almagro je također uzeo prvi set uz jedan break sa 6:3 da bi u drugom Goffin dobro krenuo i poveo 3:0, ali onda dvaput zaredom izgubio servis i Španjolac je otišao do pobjede. Na servisu za meč bilo je problema, Goffin je uspio doći do 15:40, ali nije to znao iskoristiti.

Četvrti nositelji zaustavili Dodiga u paru

Ivan Dodig zaustavljen je u paru s Marcelom Melom u drugom kolu. Protivnici su bili vrlo jaki, četvrti nositelji Robert Lindstedt i Nenad Zimonjić, a hrvatsko-brazilska kombinacija eliminirana je u dva seta. Lindstedt i Zimonjić su u trećem setu imali servis za meč kod 5:3, nisu ga iskoristili, ali Dodig i Melo odmah ponovno gube servis i ostaju bez prolaza.

Više od dva sata za pobjedu je trebao Andreas Seppi koji je igrao protiv neugodnog Brazilca Thomaza Belluccija. Bellucci nerijetko igra puno bolje kada u meč uđe kao autsajder i Seppija je stavio na muke. U prvom setu je u završnici imao 15:40 kod 5:5, nije to iskoristio i odmah ga je Seppi kaznio i uzeo set. U drugom setu je Brazilac uspio doći do prednosti koju je zadržao te je izborio odlazak u treći set, ali tamo je Seppi nakon početnih problema uspostavio dominaciju i s dva breaka izborio prolaz.

Grigor Dimitrov nije dopustio šetnju Andyju Murrayju do četvrtog kola i natjerao ga je na čvrst angažman. Prvi set je mogao otići na stranu Bugarina koji je imao dva puta break prednosti, kod 5:2 je na reternu propustio dvije set lopte, a zatim je imao i servis za set. Murray se uspio izvući i set je otišao u tie-break gdje je Britanac bio dosta bolji i s pet poena zaredom uspio je uzeti 13. igru. U drugom setu Dimitrov je izgubio svoj prvi servis gem, zatim je pritisnuo Murrayja i tražio povratak u set, ali kada nije uspio, pao je, a Murray je otišao do pobjede.

"Bilo je hladnije nego prethodnih dana i loptica je bila dosta sporija. Ispočetka su mi udarci bili dosta kratki, a kada sam uspio uhvatiti ritam i počeo slati duže loptice, počeo je više griješiti i napravio sam korak prema pobjedi", rekao je Murray.

Drugi meč zaredom Tomaš Berdych se provukao i uspio se izvući iz gotovo izgubljene situacije. U drugom koli je opasno visio protiv Daniela Gimeno-Travera, a sad je bio na rubu poraza protiv Alejandra Falle. Kolumbijac je uzeo prvi set s glatkih 6:2, u drugom setu je rano stigao do breaka i kod 5:3 je na reternu stigao do prve meč lopte. Berdych se tu izvukao, jednako i kao na servisu za meč Falle u sljedećem gemu. U 13. igri Falla je imao još jednu meč loptu koju ponovno nije iskoristio i Berdych nekako dolazi do seta. U trećem setu napokon je Čeh stabilizirao igru i uspio je kod 2:2 oduzeti servis protivniku i zatim otići do teško izborene pobjede.

"Cilj mi je bio da mu ostanem što bliže, da mi ne pobjegne jer je igrao fantastično. Kada je došao do meč lopte na mojem servisu, pokušao sam ostati pozitivan i fokusiran. Do posljednjeg poena sve je bilo otvoreno, imao sam to u glavi i nastavio se boriti. Uspio sam preokrenuti meč i slaviti u vrlo teškom trećem setu", rekao je Berdych.

Većih problema nije bilo za Jo-Wilfrieda Tsongu koji je s dva puta po 6:3 eliminirao Jarkka Nieminena. Jedine prilike Nieminen je imao početkom meča kada je Tsonga u prva dva servis gema još tražio ritam i igru, a kada je ušao u meč, dalje je glatko otišao do pobjede.

Sam Querrey nije morao niti izlaziti na teren jer je Milos Raonic predao meč zbog bolesti. "Imao sam visoku temperaturu i prije prvog meča u Miamiju, a tijekom posljednje dvije noći stanje se dodatno pogoršalo. Potpuno sam iscijeđen, temperature sam se riješio, ali nemam uopće energije", objasnio je Raonic.

ATP Miami, treće kolo:
Richard Gasquet (Francuska, 8) - Mihail Južni (Rusija, 28) 6:3, 6:4
Nicolas Almagro (Španjolska, 10) - David Goffin (Belgija) 6:3, 6:4
Andreas Seppi (Italija, 16) - Thomaz Bellucci (Brazil) 7:5, 4:6, 6:2
Andy Murray (Velika Britanija, 2) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 29) 7:6(3), 6:3
Tomaš Berdych (Češka, 4) - Alejandro Falla (Kolumbija) 2:6, 7:6(6), 6:4
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 6) - Jarkko Nieminen (Finska) 6:3, 6:3
Sam Querrey (SAD, 17) - Milos Raonic (Kanada, 14) predaja Raonic

ATP Miami, drugo kolo parova:
Marcel Granollers/Marc Lopez (Španjolska/Španjolska, 2) - Rohan Bopanna/Rajeev Ram (Indija/SAD) 6:4, 7:6(5)
Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (Poljska/Poljska, 8) - Lukasz Kubot/Janko Tipsarević (Poljska/Srbija) 4:6, 6:3, 10-5
Tommy Haas/Xavier Malisse (Njemačka/Belgija) - Maks Mirnji/Mihail Južni (Bjelorusija/Rusija) 3:6, 6:4, 10-8
Robert Lindstedt/Nenad Zimonjić (Švedska/Srbija, 4) - Ivan Dodig/Marcelo Melo (Brazil/Hrvatska) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!