Nogomet

1. HNL - juniori: Zagreb slavio u gradskom derbiju nad Dinamom, Hajdukova "sedmica" Interu

Ivan Dominik • srijeda, 27.03.2013.
1. HNL - juniori: Zagreb slavio u gradskom derbiju nad Dinamom, Hajdukova "sedmica" Interu
Foto: Aldo Šuran

Konačno je i u 1. HNL za juniore odigrano i kompletirano jedno cijelo kolo, bez odgoda. Unatoč i dalje lošem vremenu koje vlada Hrvatskom, omladinske su škole odradile 21. kolo prvenstva, u kojem je najzanimljivije bilo u zagrebačkom gradskom derbiju, u kojem su Pjesnici u golijadi nadigrali Dinamo. Dok su ostali favoriti, uglavnom lako i uvjerljivo pobjeđivali u svojim utakmicama...

Zagreb pobijedio Dinamo u gradskom derbiju juniora

Proteklog vikenda u 1. HNL za juniore konačno je, nakon nekoliko krnjih kola, kompletirano jedno kolo prvenstva. Radi se o 21. kolu 1. HNL juniori, koje se otegnulo na tri dana, a najvažnija te najinteresantnija utakmica kola odigrana je u Zagrebellu. Tamo su domaći Pjesnici slavili protiv najvećeg gradskog rivala, Dinama, koji je u Veslačkoj pao rezultatom 3:2.

Junak Zagrebaša bio je i njihov najbolji igrač i strijelac u ovoj sezoni, fantastični Filip Krovinović, koji je nakon vodstva svoje momčadi od 2:0 na poluvremenu i povratka Modrih u nastavku, zabio pogodak za konačnih 3:2 Zagreba u 68. minuti utakmice. Prethodno je u prvom dijelu poveo domaći sastav preko Ivana Šalinovića i Hrvoja Skupnjaka, no u drugom poluvremenu su Dinamo u igru i egal vratili Marko Kolak i Dino Špehar.

Međutim, nakon Špeharova zgoditka u 52. minuti, pitanje pobjednika riješio je popularni Krova, čime je Zagreb naposljetku ostavio bodove na svom travnjaku. Kadeti Pjesnika nisu bili uspješni, već su poraženi od Plavih 3:1, no ta je utakmica odigrana još 20. veljače ove godine.

Favoriti sigurni, "sedmica" Hajduka, no sve u sjeni pobjede Pjesnika

Nakon derbija koji je odsudio Dalibor Mlakar u Zagrebellu, na scenu je stupio i Popovićanin Lukša Klaić, koji je korektno odradio susret Splita i Hrvatskog dragovoljca u Parku mladeži. Taj je dvoboj odlučen u samoj završnici i to pobjedom Crvenih, nakon što je početnu prednost imao Dragovoljac.

Crni su poveli golom Ivana Bevande u 38. minuti, što je bio i rezultat poluvremena, no Split se brzo vratio u egal, pogotkom Ivana Vlašića, koji je u nastavku ušao s klupe i izjednačio. Potom se dugo igralo bez novih pogodaka, a odluku utakmice donio je Branimir Galić pogotkom za 2:1 Splićana pet minuta prije kraja dvoboja. U konkurenciji kadeta, momčadi ovih klubova remizirale su uz 1:1.


Hajduk je također bio uspješan u 21. kolu, kao druga splitska momčad kojoj je pošlo za nogom pobijediti u svojoj utakmici. A Bili su to učinili sa stilom. Čak sedam pogodaka zabio je Hajduk na svom travnjaku Divu iz predgrađa i to nakon što je već na odmoru vodio s čak 5:0.

Hat-trick za Splićane zabio je sjajni Ante Kušeta, koji već neko vrijeme trenira i sa seniorima, dok je dva pogotka dodao Ivan Jakov Džoni. Odlično se u ulozi asistenta pronašao i još jedan perspektivni napadač Hajduka, Tonći Mujan, dok su mrežu Intera pogađali još i Frane Barač te Belmin Vila. Kadeti Hajduka bili su nešto manje efikasni, ali su svejedno deklasirali Žute, uz rezultat 6:1.


U Koprivnici je lak zadatak imao domaći Slaven Belupo, koji je dočekao "fenjeraša", Karlovac. Jedna od najlošijih momčadi lige, Karlovac, izgubila je među juniorima 2:0 pogocima Marka Ujlakija i Davida Arapa, dok su kadeti Slavena nadigrali goste s čak 3:0.


Riječani, koji igraju u slaboj formi u zadnje vrijeme, relativno su jako iznenađeni kod kuće gdje ih je jednim jedinim pogotkom porazio klonuli Varaždin. Ključan trenutak utakmice zbio se u 65. minuti kada je Toni Petrović postao junakom Varaždinaca pogodivši mrežu Bijelih za 1:0 i konačno slavlje gostiju. U konkurenciji kadeta momčadi su remizirale uz 1:1.


Favorizirana najbolja hrvatska nogometna škola, Osijek, pobijedila je s čak 4:0 juniore Šibenika, nakon vodstva od 3:0 na poluvremenu, i time se vratila na čelnu poziciju ligaškog poretka. Osječani su slavili protiv Šibenčana uz hat-trick izvrsnog Nikole Mandića, koji se nadovezao na pogodak Benedika Mioča, ponajboljeg igrača momčadi Ivice Kuleševića i kapetana, koji je i otvorio golijadu u Gradskom vrtu. Kadeti Osijeka su, pak, također pobijedili Šibenčane, ali uz 3:0.


Utakmicu Zadra i Cibalije na Stanovima obilježio je i odlučio samo jedan zgoditak, a njega su za pobjedu od 1:0 postigli Vinkovčani. Za tri boda Cibalije u Zadru, na jugu Hrvatske, pobrinuo se Mate Bajić, koji je poentirao kasno, u 78. minuti i time donio ogromnu radost Nebeskoplavima. Da ne bude sve crno za domaćine pobrinuli su se kadeti, koji su odigrali 1:1 s Vinkovčanima ostavivši tako barem bod u Dalmaciji.


Posljednji susret kola odigran je na Kajzerici, gdje je domaća Lokomotiva dočekala i u obje konkurencije deklasirala Marsoniju. I dok su kadeti slavili protiv Brođana 3:1, nekoliko godina stariji Lokosi bili su još uvjerljiviji te su pobijedili 5:1. Počasni gol za goste zabio je Ivan Lišćuk, a Lokosi su protutnjali do trijumfa zahvaljujući hat-tricku sjajnog Karla Kamenara, ponajboljeg igrača Zagrepčana koji igra u velikoj formi, te pogocima Ivana Galića te Armanda Šobota, koji je bio strijelac prvog gola na ogledu.

1. HNL - juniori, 21. kolo, 23. i 24. ožujka 2013.:
Slaven Belupo - Karlovac 2:0 (kadeti 3:0)
Hajduk - Inter-Zaprešić 7:0 (kadeti 6:1)
Rijeka - Varaždin 0:1 (kadeti 1:1)
Osijek - Šibenik 4:0 (kadeti 3:0)
Lokomotiva - Marsonia 5:1 (kadeti 3:1)
Zagreb - Dinamo 3:2 (kadeti 1:3)
Zadar - Cibalia 0:1 (kadeti 1:1)
Split - Hrvatski dragovoljac 2:1 (kadeti 1:1)

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!