Nogomet

Štimac: "Bili smo sretniji nego inače, Wales je izgledao neusporedivo bolje nego u prvoj utakmici protiv nas"

Ivor Krapac • srijeda, 27.03.2013.
Štimac: "Bili smo sretniji nego inače, Wales je izgledao neusporedivo bolje nego u prvoj utakmici protiv nas"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska je u utorak došla do nova tri boda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine i time zadržala korak s Belgijom u utrci za prvo mjesto skupine. Izabranici Igora Štimca su u Swanseaju nadjačali Wales uz preokret u završnici utakmice, a izbornik je poslije susreta priznao da to nije izgledalo kako se očekivalo...

U potrazi za nova tri boda u skupini A europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, Hrvatska ih je uspjela osigurati u završnici ogleda s Walesom u Swanseaju. Pogocima Dejana Lovrena i Eduarda da Silve, hrvatski reprezentativci slavili su s 2:1 i time ostali u egalu s Belgijom, koja je u utorak nadjačala Makedoniju kod kuće.

Hrvatska je s dva pogotka u završnici naplatila bolju igru u nastavku utakmice, a Igor Štimac priznao je da prije toga nije išlo sukladno očekivanjima.

"Bili smo sretniji nego inače, a Wales je izgledao neusporedivo bolje nego u prvoj utakmici protiv nas", opisao je hrvatski izbornik na susretu s novinarima poslije dolaska do pobjede: "U prvom poluvremenu nismo bili precizni i brzi u dodavanju, nismo se dovoljno kretali, pa smo bili sretni što nismo primili i više od jednog gola. Molio sam Boga da se to ne dogodi."

"Nismo imali ni dovoljno svježine, što sam i očekivao nakon pražnjenja protiv Srbije. Modrić i Rakitić uopće nisu bili u utakmici, a iznenadilo me da je tako podbacio i 'Miki'", dodao je izbornik, misleći na Milana Badelja, koji je zamijenjen na poluvremenu.

Štimac je istaknuo da su se izmjene u nastavku susreta pokazale kao dobar izbor, a osobito se osvrnuo na jednu od njih, pojašnjavajući zbog čega je iz igre povučen Sammir.

"Nije podbacio, zamijenio sam ga radi nekoliko idiota među našim navijačima koji su mu počeli zviždati. Mislio sam da bi to moglo poremetiti koncentraciju ostalim igračima", istaknuo je hrvatski izbornik, koji je potom ušao u kraću raspravu s čovjekom koji se na konferenciji za novinare pojavio bez akreditacije i na hrvatskom pitao ima li onda uopće koristi da Sammir dobiva pozive.

"Napustite prostoriju. Nisi novinar, a nisi ni navijač Hrvatske", zaključio je Štimac taj dio priče, a dotaknuo se i stanja u skupini. Bez obzira što je utrka s Belgijom trenutno izjednačena, izbornik smatra da je Hrvatska bliže prvom mjestu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation27.03.2013. u 20:48
    spominje se svuda sammir, novinari i forumasi ga izgleda obozavaju .)nemam nista protiv decka, cini mi se da ima svoje mane ali i vrline. mislim da u nekim situcaijama kada vodimo sammir moze odigrat dobro, pogotova kao lazna spica. i ovu tekmu je solidno odradio, cak mislim da je bolje igrao nego... [više na forumu]
    Sensation
  • pikepiletina27.03.2013. u 19:28
    http://euro-book.eu/jorge-sammir-cruz-campos-dinamo-zagreb-do-you-wanna-buy-this-player/
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 17:42
    Sad sam tek skuzio el compadrea. Samo želim reći da nismo ista osoba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 15:50
    Sammira se može možda koristit u utakmici protiv Škotske, protiv Belgije bi to bila stoposto katastrofa, ali očito je Mamić izdao naređenje da mora igrat, jer ga ne može prodat ni u jedan klub srednje klase.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 15:36
    Nisam ni ja kmicoljubitelj ali krajnje je licemjerno govoriti da Eduardo moze a Sammir ne moze.
    Obrisan korisnik