Nogomet

Srna: "Bez ove pobjede, ona nad Srbijom ne bi nam značila ništa"

Marin Vuković • srijeda, 27.03.2013.
Srna: "Bez ove pobjede, ona nad Srbijom ne bi nam značila ništa"
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Walesom sve je jasno, mrtvu trku za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine nastavljaju Hrvatska i Belgija. Usprkos fizičkoj i psihičkoj iscrpljenosti "kockasti" su preokrenuli rezultat na Libertyju i poslije utakmice kao dobitnu kombinaciju istaknuli promjenu sustava i karakter reprezentacije.

Nakon što su Mario Mandžukić i Ivica Olić pogocima srušili Srbiju, mnogi su zagovarali isti napadački par i u ogledu s Walesom. Izbornik se ipak odlučio za svježijeg Eduarda da Silvu, ovaj promašio nekoliko izglednih prilika, a zatim pogodio kada je bilo najpotrebnije.

"Odigrali smo tešku utakmicu i izborili tešku pobjedu, no najvažnije je da smo pokazali karakter. Wales je nezgodan ako ne uđete u utakmicu kako treba, no da nije bilo jedanaesterca mogla je to biti i naša uvjerljiva pobjeda. Daleko smo još od Brazila i najvjerojatnije će odluka pasti u susretu s Belgijom", kazao je Eduardo nakon utakmice za Jutarnji list.

Hrvatska je u nastavku promijenila sustav igre, Igor Štimac se odlučio za trojicu u zadnjem redu i pogodio, štoviše upravo je jedan od izleta Dejana Lovrena na suparničku polovicu rezultirao i izjednačujućim pogotkom.

Gordon Schildenfeld otkrio je kako se o sustavu s trojicom obrambenih igrača razmišljalo i prije početka utakmice. "Razmišljao je izbornik od početka krenuti s trojicom, a kad se to nije dogodilo pogodio je sa zamjenama igrača. Nije nam išlo ispočetka, ali sreća se okrenula na našu stranu", rekao je Schifo.

Igor Štimac upozorio je još u Zagrebu da bi nakon Srbije moglo doći do "pražnjenja" i umora, što je bilo vidljivo praktički od samoga početka jer igrači nisu bili sto posto "unutra". Takvu je ispriku ponudio i kapetan reprezentacije Darijo Srna.

"Bili smo emotivno i fizički prazni, loše smo ušli u utakmicu, loše kontrolirali loptu. Ipak smo stvarali prilike i na kraju nam se vratilo i isplatilo. Pohvale idu i izborniku za promjenu sustava igre, Lovrenu za prekrasan pogodak i Eduardu koji uvijek zabije kad treba", rekao je Srna.

"Bez ove pobjede ona nad Srbijom ne bi značila ništa, a ovako smo kupili mir do utakmice sa Škotskom i na dobrom smo putu, Svjetsko prvenstvo je još uvijek daleko. Neće biti Modrića, Lovrena i Ćorluke, ali igramo kod kuće i dobit ćemo Škote", rekao je kapetan reprezentacije za Jutarnji list.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 22:10
    Lik je cijelu utakmicu trčao gore-dole kao da ima 18 godina, koji car. Samo tako naprid.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 14:38
    Srna je uvijek maksimalan i bez oscilacija, zato i je kašetan Hrvatske i Šahtara već dugi niz godina.
    Obrisan korisnik
  • etti27.03.2013. u 13:36
    Srna najbolji igrač jučer, stalno se otkrivao, tražio loptu, vozao njihove igrače, ubacio valjda 126 puta, ne mogu ga nahvaliti dovoljno. To je bio pravi Srna, pravi kapetan.
    etti
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 13:01
    fisher, prijateljske svi igraju ozbiljno osim nas, očito. Redovito smo gubili prijateljske prije svakog velikog natjecanja pa bi poslije igrali bolje. Koliko god da mi je ta fifina ljestvica nekad smiješno izgledala, izgleda da je približni pokazatelj stvarne snage ekipa, barem ovih top10. Mi nismo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 12:31
    promašena taktika, promašen izbor igrača, sreća izvukli smo se. u zadnje dvije utakmice praktično nismo par dobrih dodavanja spojili
    Obrisan korisnik