Rukomet

Službene promjene u Upravi i stručnom stožeru Zagrebaša, Goluža u klubu samo do 1. lipnja

Damir Žbulj • srijeda, 27.03.2013.
Službene promjene u Upravi i stručnom stožeru Zagrebaša, Goluža u klubu samo do 1. lipnja
Foto: Davor Sajko

Ono što je usmenom predajom već neko vrijeme poznato, sada je potvrđeno i odlukama Izvršnog odbora Croatia osiguranje Zagreba. Slavko Goluža imenovan je šefom stručnog stožera, ali samo do 1. lipnja, što znači da nakon toga više neće imati trenerski posao u klubu. Prvi trener, kao što je to već nekoliko utakmica, ostaje Boris Dvoršek, koji će tako sasvim izgledno Zagrebaše povesti i u novu sezonu. Izglasane su promjene i u Upravi kluba, a smijenjen je i dosadašnji direktor kluba Josip Guberina...

Sve ono što je već dobrih nekoliko tjedna poznato, potvrđeno je i službenim odlukama upravljačkih struktura rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb. Izvršni odbor CO Zagreba donio je nekoliko izuzetno značajnih odluka za budućnost kluba, koje se tiču i samog stručnog stožera, ali i velikih promjena u samoj Upravi.

Što se tiče same ekipe, aktualni trener Boris Dvoršek i službenom odlukom postavljen je na funkciju prvog trenera momčadi CO Zagreba, a sasvim je izgledno kako će tu funkciju zadržati i u narednoj sezoni. Aktualni hrvatski izbornik, ako i donedavni strateg Zagrebaša Slavko Goluža imenovan je šefom stručnog stožera, ali s rokom trajanja do 1. lipnja, kada postaje izvjesno kako više neće imati funkciju u klubu nego bi se isključivo trebao koncentrirati na reprezentativne obveze.

Dvoršek je dobio i pomoćnika, a bit će to Mario Kelentrić, koji ostaje i trener vratara, dok će tehniko ekipe biti Luka Panza.

Promjene i u Upravi kluba

Možda još i značajnija promjena vezana je za samo upravljanje kluba, jer je aktualni direktor kluba Josip Guberina smijenjen, odnosno, povukao se s pozicije zbog zdravstvenih problema. Dosadašnji glavni menadžer Ante Ančić tako je imenovan direktorom, a njegovu menadžersku poziciju preuzeo je Božidar Jović, koji je do sada obnašao funkciju sportskog direktora.

Niti priča oko ovosezonskog ispadanja iz Lige prvaka nije završena odlukom Arbitražnog suda EHF-a. Ponuđena novčana kompenzacija za povredu materijalnih pravila u dvoboju protiv Dinama iz Minska U Zagrebu nije zadovoljila čelništvo kluba, koje je zaključilo kako će "dijalogom pokušati doći do adekvatne nagodbe."

"Prema odluci spomenutog suda napravljena je materijalna povreda pravila i adekvatna sankcija za ovakvu situaciju bilo bi ponavljanje utakmice. Međutim, kako za takvu sankciju nije bilo vremena sud je odlučio da se rukometnom klubu Croatia osiguranje Zagreb valja isplatiti odšteta u iznosu od 30 tisuća eura (pet tisuća eura od strane EHF-a i 25 tisuća eura od strane rukometnog kluba Dinamo Minsk)."

" Na Izvršnom odboru rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb odlučeno je kako presuda Arbitražnog suda ne nudi dovoljnu naknadu oštećenoj stranci u postupku, te kako će se dijalogom sa EHF-om pokušati doći do adekvatne nagodbe. Glavni argument u prilog ovakvoj odluci leži u činjenici da bi rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb plasmanom u osminu finala Lige prvaka uprihodio minimalno 35 tisuća eura (25 tisuća eura za plasman u osminu finala + dese tisuća eura za četvrto mjesto u skupini) od EHF-a. Obzirom da naknada štete koja se nudi rukometnom klubu Croatia osiguranje Zagreb nije jednaka niti minimumu prihoda koje bi klub ostvario da se sporna situacija nije dogodila, Izvršni odbor kluba jednoglasno ja odlučio kako će se dijalogom pokušati doći do adekvatne nagodbe," navodi se u priopćenju iz rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 19:21
    ivos nabavi si malo kulture, dobro bi ti došlo, Pipe zaslužuje respekt za sve što je postigao.
    Obrisan korisnik
  • ivos27.03.2013. u 15:50
    J**o vas Smajlagić!
    ivos
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 14:51
    Napokon bi se Zagreb mogao vratiti na stare staze slave !
    Obrisan korisnik
  • nido27.03.2013. u 12:50
    Irfana Smajlagica za trenera. Svjedok sam prije par godina kako je u sarajevskoj Bosni od mladih i neafirmiranih igraca stvorio ekipu koja je igrala 16-stinu finala Lige prvaka!!!
    nido
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 11:59
    Pipe Smajlagića za trenera!!!peticija koju odmah potpisujem...
    Obrisan korisnik